Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toν Μίκυ Μάους θυμίζει γλυπό του KAWS που τοποθετήθηκε πάνω από το Rockefeller Center

Toν Μίκυ Μάους θυμίζει γλυπό του KAWS που τοποθετήθηκε πάνω από το Rockefeller Center

Το έργο του καλλιτέχνη που έχει προκαλέσει πάταγο στην παγκόσμια αγορά τέχνης είναι ο χαρακτήρας «Companion»

Ένα ύψους πεντέμισι μέτρων γλυπτό από μπρούντζο αποκάλυψε ο KAWS – κατά κόσμον Bian Donnelly – τοποθετημένο πάνω από την πίστα πατινάζ μπροστά από το Rockefeller Center, εκεί όπου κάθε Χριστούγεννα ανάβουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μεγάλου Μήλου.

Το έργο του καλλιτέχνη που έχει προκαλέσει πάταγο στην παγκόσμια αγορά τέχνης είναι ο χαρακτήρας «Companion» που μοιάζει με τον Μίκι Μάους και ο οποίος κρατά μια μικροσκοπική φιγούρα «BFF», ένα χνουδωτό αντίγραφο του Elmo από το «Sesame Street» που ο Donnelly πρωτοπαρουσίασε το 2016 (και των δύο τα μάτια είναι διαγραμμένα, σήμα κατατεθέν του KAWS).

«Σκεπτόμουν τι σημαίνει αυτή η περιοχή για μένα» είπε ο KAWS στα αποκαλυπτήρια του γλυπτού. «Την καθετότητα όλου του αρχιτεκτονήματος και το να επισκέπτομαι, παιδάκι, το Rockefeller Center και να κοιτάω ψηλά και να νιώθω συγκλονισμένος· ήθελα ένα γλυπτό που να έχει σχέση με αυτά τα συναισθήματα».

View this post on Instagram

A post shared by @kaws

Στο SHARE, ο «Companion» θέλει να απεικονίζει μια αίσθηση λύπης, φόβου και απομόνωσης ενώ η μικρότερη κούκλα «BFF» που κρατάει υπονοεί τη φροντίδα που τόσοι πολλοί από εμάς χρειαζόμαστε.

«Ποιο είναι το κίνητρό μου; Η επικοινωνία πιστεύω και το να έχω έναν διάλογο με τους ανθρώπους και το να έχω ευκαιρίες να βάλω τη δουλειά μου στον κόσμο» είπε ο Brain Donnelly, περιγράφοντας τα έργα του ως «αισιόδοξα, προσωπικά, ελκυστικά». «Με την πόλη να ανοίγει ξανά και με το να εξερχόμαστε από τον περασμένο χρόνο, νιώθω σαν να πρόκειται για πραγματικά σημαντική στιγμή να έχουμε δημόσια τέχνη» πρόσθεσε.

Αυτή την περίοδο, ο Donnelly είναι το αντικείμενο του πρώτου show σε νεοϋορκέζικο μουσείο στην καριέρα του· η έκθεση «KAWS: What Party» ολοκληρώνεται στο Brooklyn Museum στις 5 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024