Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια - Μετράει τις πληγές της - Πόσα στρέμματα έχουν καεί σε Λίμνη, Μαντούδι και Αγία Άννα

Εύβοια – Μετράει τις πληγές της – Πόσα στρέμματα έχουν καεί σε Λίμνη, Μαντούδι και Αγία Άννα

Η φωτιά στην Εύβοια κατέστρεψε ένα τεράστιο κομμάτι δάσους και καλλιεργειών στον Δήμο Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας.

Τις πληγές από τη μεγάλη φωτιά μετράει η Εύβοια, ενώ οι κάτοικοι είναι σε επαγρύπνηση ακόμα και τώρα σε σχέση με τυχόν αναζωπυρώσεις. «Οι αναζωπυρώσεις ακόμα είναι εδώ. Μέχρι χτες το βράδυ σβήναμε φωτιές, μετράμε τις πληγές μας», είπε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας.

Πόση έκταση κάηκε στον Δήμο

«Ο Δήμος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας έχει χάσει 370.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών. Οι άνθρωποι ακόμα προσπαθούν να ηρεμήσουν μετά το μεγάλο σοκ. Έχουν χάσει τις δουλειές τους, η ανεργία έχει φτάσει ταβάνι. Όσοι εργάζονταν στα δάση και τον τουρισμό έμειναν στον άσσο».

«Χτες έγινε σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού και του κ. Μπένου, από τον οποίο περιμένει πολλά η περιοχή. Μένει να δούμε πράξεις. Ήδη ο Δήμος είναι έτοιμος με προτάσεις εφικτές και ρεαλιστικές για να δώσουμε στον κόσμο ελπίδα».

«Οι αποζημιώσεις είναι ένα μέτρο, αλλά πρέπει να δούμε το μέλλον των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους και των επιχειρήσεων. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να θεσπιστεί μη επιστρεπτέα προκαταβολή για όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου και για τους θερινούς μήνες, αλλιώς οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να κλείσουν. Μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός είναι θετικός στις προτάσεις μας, μένει να δούμε τα αποτελέσματα», είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Πρόσθεσε πως ζήτησαν ένα κοινωφελές 10ετές πρόγραμμα για να βοηθήσουν και να δώσουν μία ανάσα σε όσους εργάζονται στα δάση. Με τον κ. Μπένο συζητήθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας, τόνισε ο κ. Τσαπουρνιώτης. Τα αντιπλημμυρικά έργα αποτελούν την προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024