Στην προ κοροναϊού εποχή προσπαθεί να επιστρέψει ο πλανήτης παρότι τα κρούσματα παραμένουν αυξημένα στις περισσότερες χώρες. «Όπλο» του… το εμβόλιο. Ήδη όσοι πολίτες έχουν τρυπηθεί απολαμβάνουν διάφορα προνόμια όπως είσοδο σε γήπεδα, σε θέατρα και άλλους κλειστούς χώρους διασκέδασης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα κινηθεί και η CES 2022.

Μετά τη διεξαγωγή του ψηφιακού event την προηγούμενη χρονιά, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο επιστρέφει από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας. Ωστόσο πρόσβαση σε αυτήν θα έχουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού. Όπως ανακοίνωσε η CTA όσοι σκοπεύουν να δώσουν το «παρών» στις εγκαταστάσεις της διοργάνωσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους και το αποδεικτικό εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Σημειώνεται, πως η απόφαση αυτή αφορά τόσο το κοινό που σκοπεύει να παρευρεθεί στους χώρους της έκθεσης, όσο και τους ίδιους τους εκθέτες. Για όσους δεν επιθυμούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό μοριακό τεστ ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδό τους. Εξαίρεση δεν θα γίνει για κανέναν.

«Όλοι λαμβάνουμε μέρος στον τερματισμό της πανδημίας, ενθαρρύνοντας τους εμβολιασμούς και εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Λαμβάνουμε τις ευθύνες μας, απαιτώντας από τους επισκέπτες της CES 2022 να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Τεχνολογίας Καταναλωτών (CTA), Gary Shapiro.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες ανέφεραν πως θα εκτιμήσουν την κατάσταση το επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα ληφθούν και άλλα μέτρα. Στις όποιες αποφάσεις φυσικά θα παίξουν καταλυτικό ρόλο οι συστάσεις και οι κατευθυντήριες γραμμές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Σημειώνεται, ότι η CES 2022 θα διεξαχθεί σε κλειστούς χώρους και θα φιλοξενήσει περισσότερες από 1.000 εταιρείες, με 200 από αυτές να προέρχονται από τον κλάδο των μεταφορών και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο συνδυασμός των κλειστών χώρων και του μεγάλου αριθμού επισκεπτών δημιουργεί ανησυχίες για τη μετάδοση του ιού. Γι’ αυτό και οι διοργανωτές θέλουν να είναι καθ’ όλα προετοιμασμένοι.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr