Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιές - Γιατί άργησαν τα ρωσικά εναέρια μέσα να επέμβουν - Τι απαντά ο Χρυσοχοΐδης

Φωτιές – Γιατί άργησαν τα ρωσικά εναέρια μέσα να επέμβουν – Τι απαντά ο Χρυσοχοΐδης

Για τις φωτιές στη Λαυρεωτική και στα Βίλια ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ακόμα απάντησε για ποιους λόγους δεν πέταξε το ρωσικό Beriev

Για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα στη Λαυρεωτική και στα Βίλια ενημέρωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στους λόγους που δεν πέταξε το ρωσικό αεροσκάφος Beriev, λέγοντας πως «λόγω συμπλήρωσης ωρών πτήσης, βρισκόταν σε προγραμματισμένη συντήρηση που έγινε πιο ενδελεχής μετά το δυστύχημα στην Τουρκία».

“Στη Λαυρεωτική η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη, με μικρές καύσεις, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 8 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στα Βίλια η κατάσταση είναι καλύτερη. Αντιμετωπίσαμε πολλές αναζωπυρώσεις. Εκκενώθηκε το γηροκομείο “Παναγία Φανερωμένη”.

Επιχειρούν 370 πυροσβέστες με 130 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρο, καθώς επίσης 143 πυροσβέστες από την Πολωνία με 46 οχήματα και 40 στελέχη του στρατού”, ανέφερε ακόμα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η κατάσταση στις δύο μεγάλες πυρκαγιές της Αττικής είναι η εξής (19.00):

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε χαμηλή βλάστηση στη Λαυρεωτική είναι οριοθετημένη, με μικρές ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της, ενώ για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς. Περιοδικά, επιχείρησαν 8 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 1 Ε/Π ως συντονιστικό της ΕΛ.ΑΣ., 2 Ε/Π από τη Ρωσία και 1 Ε/Π από Αραβικά Εμιράτα καθώς και 4Α/Φ συμπεριλαμβανομένων των 2 Α/Φ Ilyushin Il-76. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Για την αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 20 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού και 2 Ε/Π από τη Ρωσία καθώς και 12 Α/Φ συμπεριλαμβανομένων 2 Ilyushin Il-76 και του Beriev-200. Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μεικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι περισσότερες νέες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024