Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alfa Romeo Tonale: Στο... νήμα

Alfa Romeo Tonale: Στο… νήμα

To… από καιρό πολυαναμενόμενο compact SUV της ιταλικής φίρμας εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό στα πεδία δοκιμών, «ειδοποιώντας» για τον επικείμενο ερχομό του.

Φωτογραφίες: Αutomedia

Αν και το καμουφλάζ στο συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι ιδιαιτέρως επιμελές, είναι αδύνατο να μην αναγνωρίσει κανείς τις χαρακτηριστικές γραμμές του Tonale Concept που παρουσιάστηκε το 2019 στην έκθεση της Γενεύης, αναλαμβάνοντας να δώσει μια πρώτη γεύση για τις προθέσεις της Alfa Romeo στην compact SUV κατηγορία.

Με αυτό δεδομένο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ιταλική φίρμα θα τηρήσει την υπόσχεσή της περί πιστότητας του πρωτοτύπου στην έκδοση παραγωγής που, όπως όλα δείχνουν, θα έχει αντίστοιχες αναλογίες και χαρακτηριστικά με το concept που προηγήθηκε.

Αρκεί μια παρατήρηση στην όψη του δοκιμαστικού πρωτοτύπου για να εντοπίσει κανείς τον οριζόντιο προσανατολισμό των κεντρικών φωτιστικών σωμάτων αν και στην προκειμένη περίπτωση δείχνουν να υιοθετούν αναμενόμενα ένα πιο προσγειωμένο χαρακτήρα, απεμπολώντας την τρισδιάστατη αισθητική του concept.

Αντιστοίχως, οι τροχοί υιοθετούν την χαρακτηριστική αισθητική με τους 5 κύκλους που είναι ταυτόσημοι με την Alfa Romeo ενώ φυσικά, οι πόρτες μαζί με τις χειρολαβές έχουν υιοθετήσει ένα πιο συμβατικό σχεδιασμό. Αντιθέτως, οι γραμμές της οροφής και παραθύρων παραμένουν ανέπαφες διατηρώντας το δυναμικό σχήμα της Tonale.

Στο πίσω τμήμα, αν και το καμουφλάζ δεν αφήνει πολλά περιθώρια, η Tonale αναμένεται να υιοθετήσει την γνώριμη LED γραμμή φώτων που καλύπτει όλο το πλάτος της πέμπτης πόρτας, αποτελώντας το νέο αγαπημένο στοιχείο των σχεδιαστών  της αυτοκινητοβιομηχανίας ανεξαρτήτως σήματος.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης, η Tonale θα αποτελέσει το δεύτερο κατά σειρά και δυνητικά δημοφιλέστερο λόγω μεγέθους SUV στην 111 ετών ιστορία της ιταλικής φίρμας που δεδομένα έχει επενδύσει πολλά στην συγκεκριμένη πρόταση.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η Tonale αναμένεται να εντάξει στις επιλογές της και plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα διευρύνει το δυνητικό της πελατολόγιο συμβάλλοντας παράλληλα στην μείωση του μέσου όρου των εκπομπών ρύπων του στόλου της ιταλικής φίρμας.

Η εξηλεκτρισμένη έκδοση αναμένεται να αποτελεί την ισχυρότερη της γκάμας χωρίς να αποκλείεται να διατίθεται σε περισσότερες εκδοχές ισχύος, ενώ πιθανότατα θα προσφέρει και τη δυνατότητα τετρακίνησης. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται επίσης ότι οι plug-in υβριδικές εκδόσεις θα διαθέτουν διαφορετικό set-up ανάρτησης και ισχυρότερο σύστημα πέδησης, προβάλλοντας μια δυναμικότερη υπόσταση που θα τιμά τις συνήθειες της ιταλικής φίρμας.

Σε ό,τι αφορά τις συμβατικές  εκδόσεις, σε αυτές θα περιλαμβάνονται οι κινητήρες FireFly ιταλικής προέλευσης αλλά και ο δίλιτρος diesel των 170 ίππων που εφοδιάζει και το Jeep Renegade.

Από πλευράς χρονοδιαγράμματος, η Tonale αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της εντός του 2022 ενώ έπεται και SUV συνέχεια από την Alfa Romeo με ένα ακόμα μικρότερο crossover το οποίο θα κάνει πρεμιέρα το 2023.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024