
ΝΑΤΟ – Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των χωρών της Συμμαχίας για το Αφγανιστάν
Συνεδριάζουν εκτάκτως την Τρίτη οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν
Οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη, έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όπου οι χώρες της Δύσης προσπαθούν να επιταχύνουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των πολιτών τους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα δώσει στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου, στις 15.00 ώρα Βρυξελλών (16.00 ώρα Ελλάδος), στην πρώτη του εμφάνιση στα μέσα ενημέρωσης από τον Ιούνιο.
Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι το ΝΑΤΟ συμβάλλει στην εγγύηση της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ, «για να διευκολύνει και να συντονίσει την απομάκρυνση» των δυτικών πολιτών απέναντι στην προέλαση των Ταλιμπάν.
Η ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν σημειώνεται καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου την απόσυρση των 9.500 στρατιωτών τους, από τους οποίους 2.500 είναι Αμερικανοί, που ακόμη παραμένουν στο Αφγανιστάν.
Ο ‘Αρμιν Λάσετ, ηγέτης του γερμανικού συντηρητικού κόμματος της ‘Ανγκελα Μέρκελ και υποψήφιος για την καγκελαρία, χαρακτήρισε σήμερα την αποχώρηση των δυτικών στρατευμάτων ως «τη μεγαλύτερη πανωλεθρία του ΝΑΤΟ από της ιδρύσεώς του» το 1949.
- Φωτιά στο Νότιο Πήλιο – Καίει σε δασική έκταση κοντά στο Νεοχώρι
- Κυρ. Μητσοτάκης: Αναδίπλωση για το ασυμβίβαστο υπουργού–βουλευτή – Πώς μπήκε στο «συρτάρι» η πρόταση
- Ισπανία: «Πλημμύρισαν» από κόσμο οι δρόμοι της Μαδρίτης στην υποδοχή της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας (vids+pics)
- Απειλές Ντόναλντ Τραμπ κατά Ιράν: Για κάθε νεκρό Αμερικανό στρατιώτη, θα πληρώνετε πολλαπλάσια
- «Δέχτηκα τον ρόλο στο Grease, γιατί χρειαζόμουν δουλειά»
- Η κατάδυση του Βασίλη Κικίλια στην Αμοργό και το «απέραντο γαλάζιο»




