Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σασόλι για Αφγανιστάν - Nα εξασφαλιστεί άσυλο σε όσους εγκαταλείπουν τη χώρα και κινδυνεύουν να διωχθούν

Σασόλι για Αφγανιστάν – Nα εξασφαλιστεί άσυλο σε όσους εγκαταλείπουν τη χώρα και κινδυνεύουν να διωχθούν

«Η εξελισσόμενη κατάσταση στο Αφγανιστάν απαιτεί ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ζήτησε σήμερα να εξασφαλιστεί άσυλο σε όσους εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν και κινδυνεύουν να διωχθούν μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τις δυνάμεις των Ταλιμπάν.

«Η εξελισσόμενη κατάσταση στο Αφγανιστάν απαιτεί ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση. Η χώρα χρειάζεται μια διαρκή και χωρίς αποκλεισμούς πολιτική λύση που προστατεύει τα δικαιώματα των γυναικών και επιτρέπει στους Αφγανούς να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Το άσυλο πρέπει να είναι εγγυημένο σε όσους κινδυνεύουν να διωχθούν», έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Twitter.

Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ΥΠΕΞ

Όπως ενημέρωσε μέσω Twitter, ο Ύπατος Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της ΕΕ, αύριο Τρίτη 17 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να συζητηθούν οι δραματικές εξελίξεις στην Καμπούλ.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, και μετά από επαφές με εταίρους τις τελευταίες ημέρες και ώρες, αποφάσισα να συγκαλέσω έναν έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο το απόγευμα για μια πρώτη αξιολόγηση», σημειώνει ο κ. Μπορέλ και παράλληλα τονίζει ότι «διακυβεύεται η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών του Αφγανιστάν αλλά και η διεθνής ασφάλεια».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024