Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέκκας - Περιμένουν νέο καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή - Φόβος για 10.000 νεκρούς

Λέκκας – Περιμένουν νέο καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή – Φόβος για 10.000 νεκρούς

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι οι επιστήμονες περιμένουν έναν νέο μετασεισμό της τάξης των 6,7 Ρίχτερ στην πολύπαθη Αϊτή.

Ο καταστροφικός και φονικός σεισμός που χτύπησε την Αϊτή έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, ενώ ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι μπορεί να έχουμε μεγάλο μετασεισμό, τον οποίο οι επιστήμονες αναμένουν. Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εξέφρασε τον φόβο πως οι νεκροί του νέου καταστροφικού σεισμού ενδεχομένως να ξεπεράσουν τους 10.000.

«Περιμένουμε έναν μετασεισμό της τάξεως των 6,7 Ρίχτερ και βέβαια εκείνο το οποίο φοβάμαι είναι ότι πιθανότατα να ενεργοποιηθεί το ανατολικό τμήμα του ρήγματος, το οποίο είναι κοντά σε οικιστικές περιοχές», σημείωσε. Όπως τόνισε, εφόσον συμβεί αυτό τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν.

Παράλληλα, επισημαίνοντας πως ο αριθμός των νεκρών που αναφέρονται ώρα με την ώρα, αυξάνεται, ανέφερε πως η ροή πληροφοριών από την Αϊτή είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Οι δηλώσεις Λέκκα για την Αϊτή

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εξήγησε ότι ο νέος αυτός σεισμός ουσιαστικά προήλθε από το ίδιο ρήγμα από το οποίο προήλθε και ο σεισμός του 2010 μόνο που εν προκειμένω το επίκεντρο ήταν λίγο πιο μακριά, περίπου 50 χιλιόμετρα, και ως εκ τούτου δεν έχουμε τον ίδιο αριθμό νεκρών και επιπτώσεων.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024