Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι έχει ήδη φύγει από τη χώρα, ανέφερε το απόγευμα της Κυριακής πηγή από την Καμπούλ στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.
Όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό δίκτυο, ο πρόεδρος Γάνι έφυγε με κατεύθυνση προς το γειτονικό Τατζικιστάν.
Η αποχώρηση του Αφγανού προέδρου από την εξουσία ήταν βασικός όρος των Ταλιμπάν για μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς εκπρόσωποι των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης ετοιμάζονται για συνομιλίες στην Ντόχα για τη σύσταση μεταβατικής κυβέρνησης σύμφωνα με πηγές και από τις δύο πλευρές.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής