Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Οι Ταλιμπάν έφτασαν στην Καμπούλ - Εισέρχονται στην πόλη

Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν έφτασαν στην Καμπούλ – Εισέρχονται στην πόλη

Οι μαχητές των Ταλιμπάν έχουν εντολή να αποφύγουν τη βία στην Καμπούλ, να επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση οποιουδήποτε επιλέξει να φύγει και να ζητήσουν από τις γυναίκες να πάνε προς προστατευμένες περιοχές

Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε πως οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να εισέρχονται στην Καμπούλ από όλες τις πλευρές, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι μαχητές των Ταλιμπάν έχουν εντολή να αποφύγουν τη βία στην Καμπούλ, να επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση οποιουδήποτε επιλέξει να φύγει και να ζητήσουν από τις γυναίκες να πάνε προς προστατευμένες περιοχές, όπως γνωστοποίησε ο ηγέτης των Ταλιμπάν στη Ντόχα.

Πρόκειται για την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν που αποτελεί την τελευταία μεγάλη πόλη που κατέχουν κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι Ταλιμπάν ξεκίνησαν επίθεση πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, καταλαμβάνοντας μια σειρά από σημαντικές πόλεις και συνοριακά σημεία.

Η είσοδος στην Καμπούλ έρχεται καθώς οι διεθνείς δυνάμεις ετοιμάζονται να απομακρύνουν τους διπλωμάτες τους εν μέσω της επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC, Yalda Hakim, οι μαχητές δεν αντιμετωπίζουν μεγάλη αντίσταση στην αφγανική πρωτεύουσα.

Απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο οι Αμερικανοί

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν πως οι διπλωμάτες μεταφέρονται στο αεροδρόμιο από την πρεσβεία που βρίσκεται στον οχυρωμένο τομέα Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν. Περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα στέλνονται για να βοηθήσουν τις εκκενώσεις μετά την προέλαση-αστραπή των Ταλιμπάν που οδήγησε την ισλαμική οργάνωση στην Καμπούλ μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφεραν πως η Καμπούλ θα μπορούσε να κρατήσει τουλάχιστον για τρεις μήνες,

Μέλη «κεντρικών» ομάδων των ΗΠΑ εργάζονται από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ, ενώ αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε πως αρκετά μέλη του προσωπικού της ΕΕ μετακινήθηκαν σε ασφαλέστερη περιοχή της πρωτεύουσας που δεν έχει γίνει γνωστή.

Αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε στο Reuters πως η οργάνωση δεν επιθυμεί απώλειες καθώς αναλαμβάνει τον έλεγχο, αλλά πως δεν έχει κηρύξει κατάπαυση του πυρός.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024