Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γκερντ Μίλερ - Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών

Γκερντ Μίλερ – Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών

Θρήνος στο γερμανικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών δεν είναι πια μαζί μας. Η σπουδαία καριέρα του.

Ο θρύλος του γερμανικού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Γκερντ Μίλερ δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Ο Μίλερ θεωρείται από τους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών, με αξεπέραστες κινήσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έδινε μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Ο Γερμανός επιθετικός έγραψε ιστορία με την Μπάγερν Μονάχου σε συλλογικό επίπεδο, καθώς και με την Εθνική της (Δυτικής) Γερμανίας. Όπως είναι φυσικό τα social media, έχουν γεμίσει με μηνύματα με τον χαμό του. Τα κορυφαία ποδοσφαιρικά σάιτ σε όλο τον κόσμο θυμίζουν το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του.

Ποιος ήταν ο Γκερντ Μίλερ

Ο Γκερντ Μίλερ γεννήθηκε στο Νέρντλιγκεν το 1945. Αγωνίστηκε στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του το 1963/64, ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Μπάγερν Μονάχου. Εκεί απογειώθηκε και απογείωσε την ίδια τη βαυαρική ομάδα και απέκτησε το προσωνύμιο «Der Bomber». Στο τέλος της καριέρας του αγωνίστηκε για δύο χρόνια στις ΗΠΑ, από το 1979 έως το 1981, στους Φορτ Λοντερντέιλ Στράικερς. Σύμφωνα με το Transfermarkt, στην πλούσια καριέρα του αγωνίστηκε σε 580 αγώνες και πέτυχε 523 γκολ, ενώ μοίρασε και 104 ασίστ.

Το αντίο της Μπάγερν στον Μίλερ

Μύθος για την Εθνική Γερμανίας

Με την Εθνική Γερμανίας αγωνίστηκε 62 φορές και πέτυχε 68 γκολ. Ανάμεσα σε άλλα, πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974 και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1972.

Επίσης, κατέκτησε 4 φορές την Bundesliga, 4 φορές το Κύπελλο Γερμανίας, 3 φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών με την τρομερή Μπάγερν των αρχών της δεκαετίας του ’70, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το 1970 ήταν αυτός που βραβεύτηκε με τη «Χρυσή Μπάλα», ενώ ήταν και πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ του Μεξικού. Το 1972 πήρε το «Χρυσό Παπούτσι» στο Euro του 1972.

Δείτε μερικά από τα καλύτερα στιγμιότυπα της καριέρας του Γκερντ Μίλερ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024