Ο Λεοπόλντο Λούκε, που ήταν ο κύριος γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα, απάντησε σχετικά με τις κατηγορίες που δέχεται για το θάνατο του αργεντινού θρύλου

Ο νευροχειρουργός Λεοπόλντο Λούκε, ο οποίος θεωρείται το κύριο μέλος της ιατρικής ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα, απέρριψε κάθε ευθύνη για το θάνατο του «Ντιεγκίτο» και ζήτησε από τον εισαγγελέα μια νέα ιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Ο δρ Λούκε δεν έχει κάτι για να ντρέπεται. Απλώς είπε ότι πάντα φρόντιζε την υγεία του Μαραντόνα και ότι όποτε του ζητούσε κάτι έδινε τη βοήθειά του» σχολίασε σχετικά ο δικηγόρος του Λούκε, Τζούλιο Ρίβας.

Ο 39χρονος Λούκε, προσωπικός ιατρός και έμπιστος του Μαραντόνα, κατέθεσε επί τέσσερις ώρες στον εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο, στα προάστια του Μπουένος Άιρες, ο οποίος άρχισε έρευνα για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις».

«Ήταν ο οικογενειακός ιατρός του, αλλά δεν ήταν υπεύθυνος για τη νοσηλεία στο σπίτι» πρόσθεσε ο Ρίβας, τονίζοντας ότι η ευθύνη για τη νοσηλεία του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σπίτι όπου και πέθανε σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, στις 25 Νοεμβρίου 2020, ανήκει σε δύο ιδιωτικές εταιρείες υγείας.

Επιπλέον, σε αντίθεση με μια έκθεση εμπειρογνωμόνων που κυκλοφόρησε το Μάιο, οι δικηγόροι του Λούκε δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ιατρικά στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα υπέφερε από καρδιακά προβλήματα.

«Η ιατρική επιτροπή έλαβε ιατρικά αρχεία πριν από 20 χρόνια» αποκάλυψε ο Ρίβας, λέγοντας ότι ο Μαραντόνα είχε υποβληθεί τέσσερις φορές σε εξετάσεις μεταξύ 2019 και 2020, οι οποίες περιελάμβαναν και την καρδιακή λειτουργία. «Όλες αυτές οι εξετάσεις έδειξαν ότι όλα ήταν τέλεια» επισήμανε.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο δρ Λούκε ζήτησε νέα πραγματογνωμοσύνη σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από διάφορα προβλήματα υγείας.

Στις αρχές Μαΐου είκοσι εμπειρογνώμονες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είχε «εγκαταλειφθεί στη μοίρα του» από την ιατρική του ομάδα, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη» θεραπεία τον οδήγησε σε αργό και αγωνιώδη θάνατο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr