Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ατελείωτη φρίκη στο Μεξικό - Ημίγυμνα πτώματα 6 ανδρών κρέμονταν από γέφυρα

Ατελείωτη φρίκη στο Μεξικό – Ημίγυμνα πτώματα 6 ανδρών κρέμονταν από γέφυρα

Τα κρεμασμένα πτώματα βρέθηκαν στην πόλη Σακατέκας, όπου η βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί μάστιγα τους τελευταίους μήνες.

Τα πτώματα έξι ανδρών βρέθηκαν να κρέμονται από γέφυρα στη μεξικανική πόλη Σακατέκας (κεντρικά-βόρεια), δήλωσε εισαγγελικός λειτουργός χθες Πέμπτη, καθώς δυο από τα ισχυρότερα καρτέλ των ναρκωτικών αναμετρώνται για τον έλεγχο οδών διακίνησης στην περιοχή.

Η βία των συμμοριών

Τα ημίγυμνα πτώματα βρέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρίνισε η ίδια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν είχε ρητή έγκριση της υπηρεσίας της να μιλήσει σε ΜΜΕ.

Μεξικανικές εφημερίδες αναφέρθηκαν νωρίτερα στο μακάβριο εύρημα.

Στη Σακατέκας, πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας, η βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί μάστιγα τους τελευταίους μήνες.

Το καρτέλ Σιναλόα και το αντίπαλο καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο έχουν εμπλακεί σε σύγκρουση για τον έλεγχο στρατηγικής σημασίας οδών του λαθρεμπορίου των ναρκωτικών.

Τον Ιούλιο βρέθηκαν κρεμασμένα από γέφυρες στην πολιτεία Σακατέκας 11 πτώματα, σε ορισμένες περιπτώσεις με απειλητικά μηνύματα.

Τουλάχιστον 300.000 νεκροί

Κάποια είχαν αφεθεί στους δήμους Φρεσνίγιο και Βαλπαραΐσο, όπου οι δείκτες της εγκληματικότητας καταγράφουν αλματώδη άνοδο.

Στην πολιτεία Σακατέκας δολοφονήθηκαν το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς 536 άνθρωποι, αριθμός αυξημένος κατά 57% από την αντίστοιχη περίοδο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Το κύμα βίας των συμμοριών έχει στοιχίσει τη ζωή 300.000 και πλέον ανθρώπων από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν στο Μεξικό κηρύχθηκε ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με τον στρατό να αναπτύσσεται στο εσωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024