Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Επικίνδυνος και ανεπιθύμητος» - Ο Βαρυθυμιάδης περιγράφει τις ώρες πριν την απέλαση του από την Τουρκία

«Επικίνδυνος και ανεπιθύμητος» – Ο Βαρυθυμιάδης περιγράφει τις ώρες πριν την απέλαση του από την Τουρκία

Tο ΥΠΕΞ πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα χαρακτηρίζοντας την κράτηση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη, καταχρηστική

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κρατήθηκε για αρκετή ώρα ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Σύμφωνα με την Παμποντιακή Ομοσπονδία, ο πρόεδρός της πραγματοποίησε το ταξίδι στην Τουρκία, καθώς θα παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Αποφασισμένος φαίνεται ότι είναι ο Ερντογάν να κλιμακώσει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μόλις δύο μέρες πριν τη γιορτή της Παναγίας. Persona non grata χαρακτηρίστηκε από την Τουρκία ο κ. Βαρυθυμιάδης και κρατήθηκε για αρκετή ώρα στα κρατητήρια του αεροδρομίου. Αυτή τη στιγμή είναι σε πτήση και επιστρέφει στην Αθήνα.

Άμεσα αντέδρασε το ΥΠΕΞ καθώς πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα χαρακτηρίζοντας την κράτηση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη, καταχρηστική.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να καταστρέψει το ήρεμο καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA αυτή τη στιγμή το Γιαβούζ βρίσκεται δεμένο έξω από την Κωνσταντινούπολη.

«Είμαστε επικίνδυνοι»

«Ξεκινήσαμε μια αποστολή με έξι άτομα. Στην αποστολή ήταν και η κυρία Αντωνιάδου Μαρία, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και όταν περάσαμα εκεί, περάσανε όλοι οι υπόλοιποι και εμένα με κρατήσανε» αναφέρει ο κ. Βαρυθυμιάδης και συνεχίζει: «Μου είπαν να περιμένω στην άκρη, με πήραν στην πορεία δύο αστυνομικοί, με πήγαν σε διάφορα γραφεία και στο τέλος καταλήξαμε στα κρατητήρια του αεροδρομίου. Μου είπαν ότι είμαστε επικίνδυνοι και ανεπιθύμητοι για τη χώρα και εμείς λόγω του ότι πήγαμε για το Διεθνές Συνέδριο για την Γενοκτονία είναι πιθανόν να έχουμε μπει σε μια λίστα κάποιο άνθρωποι. Δεν έχουμε ονόματα. Καμία φυσική παρουσία από το ελληνικό προξενείο και αυτό είναι το λυπηρό. Τηλεφωνικά γίνανε κάποια πράγματα. Εμείς δεν ξέρουμε τουρκικά, αυτοί δεν ξέρουν ελληνικά. Δεν υπήρχε ένας άνθρωπος δίπλα μας να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει, για να τους πούμε τι θέλουμε»

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024