Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξοδος Δεκαπενταύγουστου - Μέτρα σε λιμάνια και οδικό δίκτυο

Έξοδος Δεκαπενταύγουστου – Μέτρα σε λιμάνια και οδικό δίκτυο

Εξοδος των εκδρομέων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων για τον Δεκαπενταύγουστο που εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις για μια ανάσα δροσιάς και ξεκούρασης.

Εκτακτα μέτρα έχει λάβει και η ΕΛ.ΑΣ με ειδικό σχεδιασμό για την ασφαλή μετακίνηση τους και την πρόληψη ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Στο σχεδιασμό προβλέπεται και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα εθνικά δίκτυα, για την έξοδο και την επιστροφή, ως εξής:

1. Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου.

2. Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου.

Tι ισχύει στα λιμάνια

Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, με τους εκδρομείς να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα τουλάχιστον  για το  τριήμερο . Η διαδικασία για να ταξιδέψουν παραμένει ή ίδια και χρειάζεται ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή ένα rapid τεστ ή ένα μοριακό για να επιβιβαστούν στο πλοίο με τη συμπλήρωση της φόρμας της ψηφιακής δήλωσης .

Επίσης, από τις 4 Ιουνίου 2021 είναι διαθέσιμη στο επιβατηγό κοινό της ακτοπλοΐας η ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ταξιδιώτες να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους στα πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊου χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης.

H πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024