Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τους υπεύθυνους των Σωμάτων στις φωτιές

Πόλεμος Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τους υπεύθυνους των Σωμάτων στις φωτιές

Σε πόλεμο για το ποιος αναπαράγει fake news έχουν επιδοθεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές των ημερών, αλλά και του 2018 στο Μάτι

Πόλεμος για το ποιος αναπαράγει fake news έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το ποιος καρατόμησε και ποιος αναβάθμισε τον σημερινό αρχηγό της Πυροσβεστικής, Στέφανο Κολοκούρη, και τον σημερινό γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνο Τσουβάλα, μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 συμπολίτες μας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τις φωτιές, ρωτήθηκε γιατί διατήρησε σε αξιώματα και, μάλιστα, αναβάθμισε τους δύο προαναφερθέντες, από τη στιγμή που είχε επιρρίψει ευθύνες, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στους επιχειρησιακά υπεύθυνους για την τραγωδία στο Μάτι.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι τους αναβάθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στον πρωθυπουργό ανταπάντησε η Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τον για «αναπαραγωγή fake news» και υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κυρίους Τσουβάλα και Κολοκούρη», ενώ αντίθετα – όπως τονιζόταν στην ανακοίνωση – «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν».

ΝΔ: «Ξεπεράσατε κάθε όριο»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο στα fake news», υπογράμμισε η ΝΔ, σε δική της ανακοίνωση.

Και προσέθεσε: «Κατανοούμε πόσο θέλουν να ξεχάσουν τα πάντα γύρω από το Μάτι, αλλά δεν μπορεί να ξεχνάνε ότι ο κ. Κολοκούρης προήχθη από Αρχιπύραρχος σε Υποστράτηγο στις 9/8/2018 (δηλ. 2 εβδομάδες μετά το Μάτι) και 6 μήνες αργότερα, στις τακτικές κρίσεις πήρε νέα προαγωγή από Υποστράτηγος σε Αντιστράτηγος και μάλιστα ορίστηκε ως Υπαρχηγός Α’».

Μάλιστα, όπως ανέφερε η ΝΔ, σε κάθε περίπτωση, «επισυνάπτουμε τα αντίστοιχα ΦΕΚ, ελπίζοντας ότι έτσι θα βοηθήσουμε τη μνήμη τους».

Δείτε τα δύο ΦΕΚ εδώ και εδώ.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει, πάντως, και ένα υστερόγραφο: «ΥΓ. Ελπίζουμε να ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και την κα Γεροβασίλη, η οποία ήταν τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

Και αυτό, γιατί η Όλγα Γεροβασίλη, με δική της δήλωση, νωρίτερα, είχε χαρακτηρίσει ως «θρασύ και ψεύτη» τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας πως, για τον κ. Μητσοτάκη, «γνωστοί άγνωστοι έγιναν όσοι είχαν διαχειριστεί επιχειρησιακά την τραγωδία στο Μάτι και αναβαθμίστηκαν επί ΝΔ».

Η κυρία Γεροβασίλη τόνισε πως «τόσο ο Αρχηγός της Αστυνομίας, όσο και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής αποπέμφθηκαν μετά το Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ την άλλη», προσέθεσε, «η Νέα Δημοκρατία, μόλις 12 μέρες μετά τις εκλογές του 2019, αναβάθμισε τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, κ. Τσουβάλα, σε Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον κ. Κολοκούρη, σε Αρχηγό της Πυροσβεστικής».

Τι έγινε μετά τις φωτιές στο Μάτι

Στην πραγματικότητα, η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στις 5 Αυγούστου του 2018 είχε αποπέμψει τον τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Τσουβάλα, καθώς και τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που όμως δεν ήταν ο κ. Κολοκούρης.

Ο Στέφανος Κολουκούρης, που είναι σήμερα αρχηγός της Πυροσβεστικής, το 2018 ήταν Διοικητής της 1η ΕΜΑΚ. Κατά συνέπεια, η τότε κυβέρνηση δεν είχε λόγο να αποπέμψει τον Διοικητή της ΕΜΑΚ, αφού απέπεμψε τον αρχηγό της Πυροσβεστικής.

Όσο για την εξέλιξη των δύο ανδρών, ο κ. Κολοκούρης προήχθη σε αρχηγό της Πυροσβεστικής σήμερα, λόγω επετηρίδας.

Το γεγονός, όμως, ότι ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνος Τσουβάλας, έγινε γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί πολιτική αναβάθμιση.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024