Χαρδαλιάς – Στο συρτάρι του πρωθυπουργού η παραίτησή μου
Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντα είχε αίσθηση καθήκοντος και πάντα αναλάμβανε την ευθύνη του. «Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού»
Την οργή του κατά όσων ζητούν την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας πως αυτή είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού.
Όπως είπε, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, «σε όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, οι παραιτήσεις τους είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Η δική μου είναι πάνω πάνω και είναι κάτι που το ξέρω από την πρώτη στιγμή. Γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω με όλα αυτά τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας και να πάρω δύσκολες αποφάσεις που αφορούν την ανθρώπινη ζωή».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντα είχε αίσθηση καθήκοντος και πάντα αναλάμβανε την ευθύνη του. «Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού».
«Δεν θέλω να κάνω πολιτική καριέρα. Μοιράστηκα με τον πρωθυπουργό ένα όραμα για τη δημιουργία ενός εθνικού μηχανισμού για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι στην κλιματική απορρύθμιση» τόνισε και πρόσθεσε:
«Παραμένω κρατικός λειτουργός, ένας άνθρωπος του καθήκοντος».
H δήλωση του κ. Χαρδαλιά έχει ως εξής:
«Πάντα είχα αίσθηση καθήκοντος και πάντα αναλάμβανα την ευθύνη μου. Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του Πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα, αφήστε με λίγο να ολοκληρώσω σας παρακαλώ πάρα πολύ. Εγώ δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτική. Δεν θα είμαι υποψήφιος κάπου. Μοιράστηκα με τον Πρωθυπουργό ένα όραμα για τη δημιουργία ενός εθνικού μηχανισμού που τον βλέπετε να εξελίσσεται για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα μας απέναντι σε αυτή την κλιματική απορρύθμιση. Στην απόλυτη κλιματική απορρύθμιση, εν μέσω πανδημίας, εν μέσω εξωπραγματικών καταστάσεων. Εγώ παραμένω κρατικός λειτουργός, ένας άνθρωπος του καθήκοντος», σχολίασε.
Δείτε το βίντεο:
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
- Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στον Λευκό Οίκο – Τον είχαν ειδοποιήσει να «μείνει μακριά»
- Ισχυρές εκρήξεις στo Kίεβο σε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Ρωσίας
- Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]
- Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]
- Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το πλαίσιο για την ειρήνη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Primera Division: Υποβιβασμός για Τζιρόνα και Μαγιόρκα – Στο Conference League η Χετάφε
- Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)






























![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442