Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού η ΠΟΕΔΗΝ – Στηρίζει στάση εργασίας

Επιμένει κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού η ΠΟΕΔΗΝ – Στηρίζει στάση εργασίας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των υγειονομικών στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19 που προωθεί η κυβέρνηση.

Πεδίο συνεχούς αντιπαράθεσης παραμένει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μεταξύ κυβέρνησης και υγειονομικών.

Από τη μία η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού και να πετύχει ένα «τείχος ανοσίας» στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ από την άλλη οι υγειονομικοί αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τους στοχοποιεί.

Στηρίζει στάση εργασίας

Οι διαμαρτυρίες των υγειονομικών κατά του εμβολιασμού συνεχίζονται με τα σωματεία της Κεντρικής Μακεδονίας να παίρνουν σειρά και να προχωρούν σε πεντάωρη στάση εργασίας, με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ.

«Καλύπτουμε και στηρίζουμε την 5ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 12/08/2021 και ώρες 7πμ – 12 το μεσημέρι καθώς και τη Συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης 9:30πμ όλων των Σωματείων Εργαζομένων της Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις, ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού» αναφέρει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε απεργία – αποχή κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων, υποστηρίζοντας ότι οι υγειονομικοί είναι «παράδειγμα προς μίμηση αφού με τη στάση της η ΠΟΕΔΗΝ συνέβαλλε τα μέγιστα στην αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού των υγειονομικών και των πολιτών».

«Η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποίησε εγκαίρως προς πάσα κατεύθυνση την θέση της υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας. Εξάλλου έχουμε εμβολιαστεί με το καθολικό ποσοστό 90% εάν συνυπολογίσει κανείς όσους διαθέτουν φυσική ανοσία, πολλοί περισσότεροι από κάθε άλλη πληθυσμιακή ή επαγγελματική ομάδα. Οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι εμβολιασμένοι ή μη τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας για να μην θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τον εαυτό τους. Ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μας στοχοποιεί και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσον» πρόσθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024