Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωκίδα - Θρήνος για τον χειριστή της μπουλντόζας που σκοτώθηκε βοηθώντας στην κατάσβεση της φωτιάς

Φωκίδα – Θρήνος για τον χειριστή της μπουλντόζας που σκοτώθηκε βοηθώντας στην κατάσβεση της φωτιάς

Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Θρήνος επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Φωκίδας για την απώλεια του 70χρονου χειριστή ο οποίος έπεσε χθες με μπουλντόζα σε γκρεμό κατά την διάρκεια προσπάθειάς του να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που έκαιγε στην Ερατεινή.

«Ήθελε να βοηθήσει. Ήταν άνθρωπος της προσφοράς… Δεν μπορούσε να βλέπει τη φωτιά και να μην τρέξει να βοηθήσει, παρά την ηλικία του» ανέφερε κάτοικος της περιοχής στο lamiareport.gr.

Προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του δυστυχήματος. Πιθανόν να υπήρξε και κάποιο παθολογικό αίτιο με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο ο 70χρονο χειριστής.

Οι δικοί του είναι συντετριμμένοι για τον χαμό του, ενώ όλοι μιλάνε για έναν άνθρωπο της προσφοράς , που αγαπούσε πολύ τον τόπο του. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πάρα το προχωρημένο της ηλικίας του έτρεξε να πάει να βοηθήσει όπως έκανε πάντα στις δύσκολες καταστάσεις.

Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Τον απεγκλωβισμό και την ανάσυρση της σορού του άτυχου 70χρονου έκανε η Ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ που πήγε από τη Λαμία με επικεφαλής τον Αντιπύραρχο Χρήστο Πλουμάκη.

To τραγικό συμβάν έγινε γύρω στις 11:00 χθες το πρωί στην Ερατεινή Φωκίδας. Ο χειριστής έπεσε στον γκρεμό την ώρα που δούλευε στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, την ώρα που το τεράστιο μηχάνημα κινούταν από το νεκροταφείο της Ερατεινής προς το χωριό Μηλιά, κοντά στη θέση «Αμυγδαλιά»,  βρέθηκε στον γκρεμό.

Το τεράστιο μηχάνημα μετά την εκτροπή τούμπαρε και σταμάτησε στη μέση της πλαγιάς μετά από τριάντα μέτρα περίπου. Στη συνέχεια έγινε μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του χειριστή που βρισκόταν στην καμπίνα του μηχανήματος. Δυστυχώς, ο χειριστής δεν τα κατάφερε.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024