Η Amazon φαίνεται ότι υιοθετεί μια διαφορετική τακτική ως εταιρεία στο θέμα των εμβολίων. Επιδιώκει μέσω κινήτρων να πείσει τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν και όχι με διαταγές ή απειλές

Η Amazon θέλει πραγματικά το εργατικό δυναμικό της να εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και ο διαδικτυακός κολοσσός της λιανικής αγοράς ανακοίνωσε μια εταιρική λαχειοφόρο αγορά για τους υπαλλήλους της πρώτης γραμμής οι οποίοι θα αποδείξουν ότι όντως εμβολιάστηκαν, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Ο διαγωνισμός «Max your Vax» είναι ανοικτός για τους υπαλλήλους της πρώτης γραμμής, στους οποίους περιλαμβάνονται οι εργαζόμενους στις αποθήκες και τα logistics, καθώς και ωρομίσθιοι εργαζόμενοι στην Whole Foods Market, τα παντοπωλεία Amazon Fresh και τα data centers της Amazon Web Service.

Ο διαγωνισμός θα προσφέρει έως και 18 δώρα, τα οποία η Amazon αποτίμησε σε σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Συνολικά, στα δώρα συμπεριλαμβάνονται δύο χρηματικά έπαθλα αξίας 500.000 δολαρίων και έξι ακόμα αξίας 100.000 δολαρίων, πέντε νέα αυτοκίνητα και πέντε πακέτα διακοπών.

Ενώ αρκετές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Disney και της Walmart, έχουν αρχίσει να υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν, η Amazon δεν έχει προβεί σε ένα τέτοιο μέτρο για τους εργαζόμενους στις αποθήκες της και στην «πρώτη γραμμή», πολλοί από τους οποίους έχουν εργαστεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19. Η Amazon προσέφερε επιτόπιους εμβολιασμούς κατά της COVID τον Μάρτιο για τους υπαλλήλους της, αλλά σταμάτησε τα τεστ COVID για τους εργαζόμενους στις αποθήκες της τον Ιούλιο.

Η Amazon φαίνεται ότι υιοθετεί μια διαφορετική τακτική ως εταιρεία στο θέμα των εμβολίων. Επιδιώκει μέσω κινήτρων να πείσει τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν και όχι με διαταγές ή απειλές. Κι αυτό καθώς ήδη είναι πολύ έντονο το ρεύμα φυγής υπαλλήλων με εμπειρία, στην Amazon φοβούνται ότι ένα μέτρο υποχρεωτικότητας μπορεί να οδηγήσει σε νέο κύμα αποχώρησης στο τμήμα των πιο σκεπτικιστών εργαζομένων της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι όλοι οι εργαζόμενοι στις αποθήκες, ανεξάρτητα από το εάν είναι ή όχι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να φορούν μάσκα από αύριο Δευτέρα 9 Αυγούστου καθώς οι ΗΠΑ βιώνουν ένα νέο κύμα εξάπλωσης της μετάλλαξης δέλτα του κορωνοϊού. Η Amazon ανέβαλε επίσης την ημερομηνία επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία της έως τον Ιανουάριο του 2022.

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr