Ενισχύθηκε η πυρασφάλεια στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση και σε όλους τους χώρους πρασίνου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής

«Τις δύσκολες αυτές ώρες οφείλουμε να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε κάθε πνεύμονα πρασίνου», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των πολύημερων καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την Αττική και τη χώρα, προχώρησε σε ενίσχυση  της πυρασφάλειας τόσο του Μητροπολιτικού Πάρκου της Αττικής «Αντώνης Τρίτσης», όσο και όλων των χώρων πρασίνου και αλσών.

Συγκεκριμένα και με αφορμή τις προσπάθειες εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως, ο κ.  Πατούλης ζήτησε την επιπλέον ενίσχυση των δυνάμεων πυρασφάλειας στα σημεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας, ενώ συνέστησε σε όλους τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες να συνεργαστούν με τους δήμους των περιοχών τους και να τους παράσχουν βοήθεια, όπου αυτό είναι δυνατό, για την προστασία του αστικού και περιαστικού πρασίνου.

«Οφείλουμε τις δύσκολες αυτές ώρες, που κάποιοι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής μας, να είμαστε υποψιασμένοι και σε εγρήγορση. Θωρακίζουμε και προστατεύουμε κάθε πνεύμονα πρασίνου», σημείωσε ο ίδιος.

Ειδικότερα, στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» ενισχύθηκε η φύλαξή του με υδροφόρα οχήματα, σε 24ωρη βάση.

Επιπλέον, συγκροτήθηκε άμεσα ομάδα εθελοντών καθημερινά, υπό τον συντονισμό του Φορέα Διαχείρισης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr