Η ολυμπιακή ομάδα μπιτς βόλεϊ των ΗΠΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο γυναικείο τουρνουά που ολοκληρώθηκε στο Τόκιο, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 2-0 της Αυστραλίας.
Οι Εϊπριλ Ρος και Αλιξ Κλίνεμαν έφθασαν άνετα στην κορυφή του κόσμου, καθώς πήραν το πρώτο σετ με 21-15 σε 20 λεπτά, ενώ δε δυσκολεύτηκαν ούτε στο δεύτερο σετ, επικρατώντας με 21-16 σε 23 λεπτά.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι ελβετίδες Τζοάν Χάϊντριχ και Ανού Ντεπρέ Βερζ, μετά τη νίκη τους με 2-0 (21-19 σε 23 λεπτά, 21-15 σε 21 λεπτά) επί των Τίνα Γκραουντίνα και Αναστασίγια Κραβτσένοκα από τη Λετονία.
Ο Τεό Μαλεντόν τόνισε μετά την πρόκριση επί της Βαλένθια ότι τα προβλήματα τραυματισμών θα πρέπει να αποτελέσουν έξτρα κίνητρο για τη Ρεάλ στον μεγάλο τελικό της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό.
Στον τελικό της Euroleague ο Σέρχιο Γιουλ αναμένεται να φτάσει σε συμμετοχές Final Four τον Κώστα Σλούκα, ενώ ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα κοουτσάρει για πρώτη φορά σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.
Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση της Ρεάλ επί της Βαλένθια, ξεκαθάρισε πως ο Γκαρούμπα τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ από τον τελικό με τον Ολυμπιακό.