Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός για τις φωτιές στην κυβέρνηση - Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Μητσοτάκης

Συναγερμός για τις φωτιές στην κυβέρνηση – Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Μητσοτάκης

Στην κυβέρνηση έχουν εξεταστεί όλα τα σενάρια αντιμετώπισης της κρίσης

Σε συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση, που επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να σβήσουν οι φωτιές πριν δυναμώσουν οι άνεμοι.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Χθες βράδυ, σε έκτακτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, συζητήθηκαν όλα τα σενάρια αντιμετώπισης της κρίσης, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αττική, με δεδομένες τις προβλέψεις για συνθήκες καύσωνα αλλά και ισχυρών ανέμων σήμερα.

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Ο πρωθυπουργός με ένα δραματικό μήνυμά του προς τους πολίτες, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Αντιμετωπίζουμε στην πατρίδα μας μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Όπως, δυστυχώς συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες. Μετά από 10 ημέρες καύσωνα καλούμαστε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα δεκάδες δασικές πυρκαγιές. Τρεις από αυτές, στην Αττική, στην Εύβοια και στην Ηλεία είναι τεραστίων διαστάσεων και έντασης.

Η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη», είπε ο πρωθυπουργός.

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας» τόνισε και σημείωσε ότι λόγω του καύσωνα η χώρα ολόκληρη είναι πυριτιδαποθήκη.

«Με την Πολιτική Προστασία έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

»Σας ζητώ να περιορίσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Αν δοθεί εντολή εκκένωσης από κάποια περιοχή, σας παρακαλώ να συμμορφωθείτε. Τα σπίτια ξαναχτίζονται και τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν αναπληρώνεται.

»Και σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν ψάχνω ούτε για άλλοθι ούτε για δικαιολογίες» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ταυτόχρονα ότι «τις τελευταίες μέρες δώσαμε μάχες που κερδίσαμε και άλλες που χάσαμε», καλώντας τους «πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024