Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης από Ηλεία - Η μάχη συνεχίζεται - Το ευχαριστώ για τη διάσωση της Αρχαίας Ολυμπίας

Μητσοτάκης από Ηλεία – Η μάχη συνεχίζεται – Το ευχαριστώ για τη διάσωση της Αρχαίας Ολυμπίας

«Η μάχη συνεχίζεται» ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκης καθώς όπως ανέφερε παραμένουν ενεργά μέτωπα στην Ηλεία. «Περιμένουμε μια δύσκολη μέρα αύριο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε στις πρώτες του δηλώσεις από την Ηλεία: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

Η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις από την Ηλεία όπου βρίσκεται για αυτοψία.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους αντρες της πυροσβεστικής αλλά και τους πολίτες της Ηλείας που αγωνίστηκαν για να περιορίσουν τις συνέπειες από την καταστροφική πυρκαγιά, ενώ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ευχαριστώ και σε όσους έδωσαν μάχη να προστατευτεί ο ιερός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας».

«Η μάχη συνεχίζεται» ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκης καθώς όπως ανέφερε παραμένουν ενεργά μέτωπα στην Ηλεία.

«Περιμένουμε μια δύσκολη μέρα αύριο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

«Καταλαβαίνω το θυμό την οργή και την αγανάκτηση όσων πολιτών είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει τα περισσότερα κατά κεφαλήν πυροσβεστικά και εναέρια μέσα, «δυστυχώς είναι αδύνατο τα μέσα αυτά να είναι διαθέσιμα ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία της χώρας».

Η διαθεσή των πυροσβεστικών και εναέριων μέσων γίνεται με βάση ορθολογικά κριτήρια και το σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να τονίσω επίσης πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορούμε και κάνουμε οργανωμένες εκκενώσεις» επεσήμανε ο πρωθυπουργός αναφέροντας ότι αυτές οι εκκενώσεις δεν μπορούν να γίνουν αν δεν συνεργαστούν οι κάτοικοι με τις αρμόδιες αρχές και υπογράμμισε ότι οι εκκενώσεις «γίνοται για το καλό, για να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές».

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός δεν παρέλλειψε να τονίσει πως όταν θα έρθει η ώρα και θα έρθει σύντομα η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους πολίτες που επλήγησαν.

Έχουμε ήδη ένα νομοθετικό πλαίσιο για τις αποζημιώσεις είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «οι παραγωγοί μας θα αποζημιωθούν και αυτοί για τη σοδειά τους και τα καταστραμμένα δέντρα».

«Είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί στην αποζημιώση των πολιτών» τόνισε ο πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά στη διαχείριση των καταστροφών από τον Ιανό.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην κλιματική αλλαγή καλώντας όσους αρνούνται το φαινόμενο «να έρθουν εδώ και να διαπιστώσουν ένταση των φαινομένων» και μάλιστα ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι «αν δεν κάνουμε κάτι σύντομα θα αντιμεωπίζουμε δραματικές καταστάσεις στο μέλλον».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί 2 δισεκατομμύρια ευρώ για το νέο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας, λέγοντας ότι θα επενδυθούν οι πόροι με συνετό τρόπο για να προστατεύουμε τις περιουσίες των πολιτών.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα «αυτό που προέχει σήμερα είναι η αντιμετωπιση της κατ’ επείγουσας κατάστασης» και διαβεβαίωσε ότι «γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024