Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Θα κάνουμε Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό το φθινόπωρο

Ερντογάν: Θα κάνουμε Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό το φθινόπωρο

Θα ξαναβρεθεί στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν.

Νέα απειλή Ερντογάν για να βρεθεί και πάλι το φθινόπωρο στα κατεχόμενα, αυτή τη φορά διοργανώνοντας στο ψευδοκράτος πολυεθνική, όπως την ονόμασε, διάσκεψη για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του για τα επόμενα βήματα αναφορικά με το μέλλον της Αμμοχώστου σύμφωνα με τους τουρκικούς σχεδιασμούς ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  ήταν για άλλη μια φορά προκλητικός. στο πλαίσιο συνέντευξής του στο A Haber – ATV.

Σε ερώτηση του A Haber-ATV σχετικά με την επίσκεψή του στο ψευδοκράτος στις 20 Ιουλίου ο Ερντογάν δήλωσε ότι έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον του Κυπριακού  και στη συνέχεια ορισμένες χώρες και οργανισμοί άρχισαν να απειλούν.

Υπενθυμίζοντας τη συνάντηση της Γενεύης, ο Ερντογάν είπε: «Χάρη στον Ερσίν Τατάρ, που στάθηκε όρθιος, στάθηκε σταθερός μεταφέραμε το μήνυμά μας ακριβώς στους  ανθρώπους εκεί. Δηλαδή τι;  Δύο εξίσου κυρίαρχα κράτη. Χωρίς παραχωρήσεις από εδώ και πέρα, τελείωσε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια, τελείωσε. Ό, τι πρέπει να γίνει πρέπει να γίνει τώρα».

Υπενθυμίζοντας τη διαδικασία του Burgenstock και στη συνέχεια το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε για το Σχέδιο Ανάν το 2004, ο Ερντογάν είπε: «Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση περιόρισε τον Βορρά με ψέματα, ψέματα… Δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της. Τι συνέβη;  Έπρεπε να δώσει μεγάλη διοικητική και οικονομική υποστήριξη. Δεν έδωσε τίποτα».

« Το τι θα  συμβαίνει στην επόμενη διαδικασία θα το δείξουμε εγκαίρως, αλλά η κλειστή περιοχή των Βαρωσίων άνοιξε τώρα. Tα βήματα που θα γίνουν για αυτόν τον τόπο, θα είναι συμβατά με  ό, τι απαιτεί το διεθνές δίκαιο. Ούτε εδώ έχουμε καμία επιφύλαξη. Έχουμε πολύ δυνατούς ανθρώπους εκπαιδευμένους σε αυτόν τον τομέα. Εξετάζουμε μια διεθνή διάσκεψη το Φθινόπωρο. Θα κάνουμε αυτήν τη διεθνή συνάντηση, ακόμη και εκεί. Με αυτή τη διεθνή διάσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε σε ένα από τα πανεπιστήμια μας, ελπίζουμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την απόδοση των ενεργειών μας», είπε.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024