Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνα Βρανά - Μιλά για τη νύχτα αγωνίας που έζησε λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη

Κατερίνα Βρανά – Μιλά για τη νύχτα αγωνίας που έζησε λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη

Η γνωστή κωμικός πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές την Τετάρτη - ευτυχώς, με αίσιο τέλος

Το εφιαλτικό βράδυ της Τρίτης, 3 Αυγούστου, με τον πύρινο εφιάλτη της Βαρυμπόμπης αναστάτωσε όλη τη χώρα.

Εκτός των ίδιων των πυρόπληκτων, στιγμές αγωνίας έζησαν και εκείνοι που είχαν αγαπημένα πρόσωπα στην περιοχή.

Ανάμεσά τους και η γνωστή κωμικός, Κατερίνα Βρανά, που έζησε μια νύχτα γεμάτη αγωνία, αφού στην περιοχή ζει η νοσοκόμα της, Φωτεινή, με την οποία μάλιστα έχει μοιραστεί πολλές φορές τη σκηνή.

Η Κατερίνα Βρανά μίλησε για τις στιγμές αγωνίας που βίωσε στο okmag.gr, τονίζοντας ότι το σπίτι της Φωτεινής σώθηκε από θαύμα, ενώ τα πάντα γύρω του καταστράφηκαν.

Η ίδια, διατηρώντας το χαρακτηριστικό χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό της, μας περιγράφει πώς βίωσε όλες αυτές τις ώρες μέχρι να σιγουρευτεί ότι η Φωτεινή και ο σύζυγός της είναι πια ασφαλείς:

Τα παίξαμε. Το σπίτι της Φωτεινής ήταν στο κέντρο της περιοχής Αδάμες, κοντά στο πολεμικό αεροδρόμιο στο Τατόι. Εκεί έχει ένα μεγάλο πευκόδασος, πευκοκατάσταση, και η Φωτεινή μένει μέσα. Πολύ κοντά στο ρεύμα της Χελιδονούς. Και ήταν ένας πανικός από το μεσημέρι.

Η Φωτεινή ήταν στο σπίτι της κι εγώ στο δικό μου, γιατί δουλεύει τη βραδινή βάρδια. Απόγευμα – βράδυ για να μπορεί να βγαίνει και στη σκηνή γιατί είναι ντίβα.

Οπότε ήταν μεσημέρι και με το που βλέπουμε φωτιά στη Βαρυμπόμπη παίρνουμε τη Φωτεινή και μας λέει «Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Γίνεται χαμός».

Είχε αρχίσει ήδη από το μεσημέρι ο καπνός, πριν φτάσει η φωτιά σε αυτούς και ο άντρας της έχει χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα οπότε, να το θέσω «κομψά» δεν τους πήγε πολύ καλά. Τους ενόχλησε πάρα πολύ πριν καν έρθουν οι φλόγες.

Μετά ήρθε η εκκένωση, ξέρεις, υπήρχε μια υστερία, ένας πανικός. Γιατί ήταν αυτό το να «να κάτσουμε να προστατέψουμε το σπίτι κι αν φύγουμε, τι παίρνουμε».

Πολύ βάσανο να βλέπεις τα πράγματα για τα οποία έχεις δουλέψει μια ζωή. Γιατί είναι και μιας κάποιας ηλικίας η Φωτεινή, είναι κοντά στη σύνταξη.

Ποτέ δεν θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί μέχρι να γίνω καλά, οπότε δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη. Είναι, λοιπόν, κοντά σε αυτή την ηλικία και έχουν το σπιτάκι τους κι εκεί που είναι έχουν κι ένα περιβόλι, ένα μποστάνι, δέντρα… Είναι η ζωή τους όλη. Σκυλιά, γατιά…

Και ως δια μαγείας το σπίτι δεν κάηκε, κάηκαν τα πάντα γύρω του: το μποστάνι, τα δέντρα, η αυλή, μια εξωτερική αποθήκη. Το σπίτι είναι άθικτο από θαύμα.

Βέβαια, δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει ρεύμα. Μείνανε σε εμάς ένα βράδυ. Τώρα μάλλον θα πάνε σε ξενοδοχείο, δεν ξέρω, θα δουν. Είμαστε όλοι λίγο ταρακουνημένοι.

Είχαν ένα σκύλο και μια γάτα. Η γάτα πήγε και κρύφτηκε και δεν τη βρίσκανε πουθενά και το σκυλί δεν μπορούσαν να το μαζέψουν να το βάλουν στο αμάξι. Δεν ανέβαινε και το αφήσανε. Και γύρισε η Φωτεινή μέσα στα μεσάνυχτα, αφού είχε φύγει, να βρει το σκυλί της.

Το οποίο το βρήκανε λίγο πιο κάτω, τα ξημερώματα, με ένα μικρό έγκαυμα. Είχα την ψυχή στο στόμα.

Κάποια στιγμή μας παίρνει η Φωτεινή και μας λέει «Οι φλόγες παντού, φεύγουμε τώρα γιατί θα εγκλωβιστούμε. Σε κλείνω, γεια».

Τα’ παιξα γιατί το αφήσαν τελευταία στιγμή να φύγουν. Ήταν πολύ δραματικό. Και κάπου ένιωσα πάρα πολύ την αναπηρία μου γιατί δεν ότι μπορώ να τρέξω να βοηθήσω. Μπορώ να ξαπλώσω να βοηθήσω αλλά δεν νομίζω να την βοηθήσει.

Ξέρεις τι εννοώ, φωτιά-σεισμός-πλημμύρα είναι πολύ λίγα αυτά που μπορώ να κάνω. Μπορώ να κυλήσω δυναμικά προς τα έξω.

Έχω και δύο φίλες που μένουν στην Βαρυμπόμπη οι οποίες ήταν και οι δύο διακοπές. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να βλέπουν ειδήσεις να δουν αν θα δείξουν την περιοχή τους. Οι γείτονες όλοι είχαν φύγει.

Οπότε ήταν αυτό «Κάηκε, δεν κάηκε», «ήρθε, μας προσπέρασε;» Γιατί έκανε και μια βόλτα η άτιμη η φωτιά.

Πηγή: okmag.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024