Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν για Κουόμο - «Νομίζω πως θα έπρεπε να παραιτηθεί»

Μπάιντεν για Κουόμο – «Νομίζω πως θα έπρεπε να παραιτηθεί»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ένωσε τη φωνή του με άλλα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, προτρέποντας τον κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο να παραιτηθεί.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε χθες Τρίτη τον κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, τον Αντριου Κουόμο, να παραιτηθεί, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της έρευνας που διενεργήθηκε από την εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς, κατά το οποίο ο δημοκρατικός κυβερνήτης παρενόχλησε σεξουαλικά αρκετές γυναίκες.

Ενωσε τη φωνή του…

«Νομίζω πως θα έπρεπε να παραιτηθεί», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος εκφράστηκε από τον Λευκό Οίκο.

Ο δημοκρατικός πρόεδρος ένωσε έτσι τη φωνή του με άλλα στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και άλλους.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο κ. Κουόμο διέψευσε εκ νέου τις κατηγορίες, επιμένοντας πως «ουδέποτε άγγιξε κάποια με ανάρμοστο τρόπο», και δείχνοντας να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο παραίτησης.

«Τοξική» ατμόσφαιρα

Στο πόρισμα της εισαγγελέως Τζέιμς αναφέρεται ότι ο κυβερνήτης παρενόχλησε σχεδόν 11 γυναίκες και προκάλεσε «τοξική» ατμόσφαιρα στον χώρο εργασίας, κατά παραβίαση της νομοθεσίας.

Η έρευνα της κυρίας Τζέιμς πάντως δεν αναμένεται να οδηγήσει, τουλάχιστον απευθείας, στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του κυβερνήτη Κουόμο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024