Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο! Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από ομάδα με 46 φορές μικρότερο μπάτζετ και αρχηγό… ντελιβερά

Απίστευτο! Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από ομάδα με 46 φορές μικρότερο μπάτζετ και αρχηγό… ντελιβερά

Οι Ερασιτέχνες της Μποέμιαν, που κάνουν δεύτερη δουλειά για να ζήσουν νίκησαν τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, των εκατομμυρίων και των... επαγγελματιών

Ο ΠΑΟΚ «φόρεσε» για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό του κουστούμι για τη νέα σεζόν και κατάφερε να ηττηθεί από την Μποέμιαν στο Δουβλίνο με 2-1 και να μπει από πολύ νωρίς σε μπελάδες. Ο Δικέφαλος του βορρά γνώρισε την ήττα στο πρώτο ματς του τρίτου γύρου των προκριματικών του Europa Conference League στην Ιρλανδία και είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν απογοητευτική στην πρεμιέρα της στη νεοσύστατη διοργάνωση και αν δεν ήταν η κεφαλιά του Νέλσον Ολιβέιρα να μειώσει σε 2-1, οι πιθανότητες να αποχαιρετήσει και αυτή την Ευρώπη θα ήταν πολύ περισσότερες.

Ο ΠΑΟΚ που συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να βιώνει σοκαριστικούς αποκλεισμούς, χθες το βράδυ στην Ιρλανδία είχε μια από τις χειρότερες ήττες στην ιστορία του. Δεν είναι μόνο ότι ο Δικέφαλος έχασε από μια ομάδα που βρίσκεται στο νούμερο 380 του UEFA Ranking, αλλά το γεγονός ότι η Μποέμιαν έχει σχεδόν 46 φορές (45,8 για την ακρίβεια) μικρότερο μπάτζετ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να γνωρίσει ντροπιαστική ήττα από μια ομάδα που έχει μπάτζετ 1,42 εκατ. ευρώ, την ώρα που εκείνος έχει πάνω από 65 εκατ. Για να αντιληφθεί κανείς την χαοτική διαφορά των δυο συλλόγων υπάρχει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Ο Ροντρίγκο Σοάρες, ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο Νέλσον Ολιβέιρα και συνολικά άλλοι 12 παίκτες των ασπρόμαυρων έχουν μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από όλο το μπάτζετ των Ιρλανδών.

Μια ομάδα ερασιτεχνών και με αρχηγό… ντελιβερά

Η Μποέμιαν πήρε μια ιστορική νίκη, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της στην Ευρώπη, ενώ πρόκειται για έναν σύλλογο που όλοι οι ποδοσφαιριστές της (και οι 26) είναι ερασιτέχνες!

Η Μποέμιαν δεν έχει επαγγελματικά συμβόλαια ενώ έχει κάνει μόλις δυο πωλήσεις πραγματικά σπουδαίες, οι οποίες όμως δεν υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ και έγιναν την προηγούμενη δεκαετία. Όσον αφορά τις μεταγραφές της δεν ξοδεύει καν ποσά, αποκτάει συνήθως παίκτες ως ελεύθερους, ενώ επαγγελματικό συμβόλαιο δεν έχει κανείς.

Αυτό που είναι πιο σημαντικό και δείχνει το σοκ για τη χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο, είναι πως σχεδόν όλοι παίκτες των Ιρλανδών κάνουν άλλες δουλειές για να βιοποριστούν. Η ομάδα δίνει κάποια χρήματα αλλά είναι ελάχιστα για τα προς το ζην. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση της Μποέμιαν δεν είναι άλλη από τον Κιθ Γουόρντ, τον αρχηγό της, ο οποίος εκτός από ποδοσφαιριστής είναι και ντελιβεράς (δουλεύει σε μια εταιρεία ποτών), όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, λέγοντας μάλιστα πως αυτή είναι η βασική του δουλειά για να ζήσει την οικογένεια του.

Όσον αφορά το μπάτζετ της Μποέμιαν, αν βγάλει κανείς και τους τρεις παίκτες της που αξίζουν 150.000 ευρώ (Τζόρτζι Κέλι, Ρος Τίρνι και Ντόουσον Ντιβόι) τότε η ιρλανδική ομάδα έχει μπάτζετ κάτω από 1 εκατ. ευρώ.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024