Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανασαίνει η Βραζιλία - Μεγάλη μείωση θανάτων και κρουσμάτων από τα εμβόλια

Ανασαίνει η Βραζιλία – Μεγάλη μείωση θανάτων και κρουσμάτων από τα εμβόλια

Χάρη στο ότι μπόρεσε να προχωρήσει ο εμβολιασμός, ο κυλιόμενος μέσος όρος των θανάτων που διαπιστώνονται ημερησίως στη Βραζιλία υποχώρησε το τελευταίο επταήμερο περίπου στο ένα τρίτο των σχεδόν 3.000 στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 15.143 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 389 ασθενείς με την COVID-19.

Ο χαμηλότερος απολογισμός

Αυτός ο ημερήσιος απολογισμός θυμάτων είναι ο χαμηλότερος που ανακοινώνεται από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Επισήμως, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει 557.223 νεκρούς επί συνόλου 19.953.501 μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κοροναϊού στην επικράτειά της.

Ή, με άλλα λόγια, τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Ωστόσο, χάρη στο ότι μπόρεσε να προχωρήσει ο εμβολιασμός, ο κυλιόμενος μέσος όρος των θανάτων που διαπιστώνονται ημερησίως υποχώρησε το τελευταίο επταήμερο περίπου στο ένα τρίτο των σχεδόν 3.000 στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Φόβοι για τη Δέλτα

Είχε να πέσει κάτω από το επίπεδο των 1.000 από την 20ή Ιανουαρίου (981), όταν ξέσπαγε το δεύτερο κύμα, που αποδείχθηκε εξαιρετικά φονικό.

Οι θάνατοι και οι μολύνσεις στη γιγαντιαία χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων μειώνονται σταδιακά εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως επιδημιολόγοι φοβούνται νέα ανάφλεξη των κρουσμάτων εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα, η οποία πλέον κυκλοφορεί σε αρκετές βραζιλιάνικες πολιτείες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024