Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιακωβίδης - Να μη θυμόμαστε τους αθλητές κάθε τέσσερα χρόνια

Ιακωβίδης – Να μη θυμόμαστε τους αθλητές κάθε τέσσερα χρόνια

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης συνεχίζει να κάνει παρεμβάσεις που συζητούνται μετά το «ξέσπασμά» του στο Τόκιο.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης για μια ακόμα φορά δεν «μάσησε» τα λόγια του. Σε συνέντευξή του ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών, που συγκλόνισε τους πάντες με όσα είπε στο Τόκιο, επανέλαβε ότι οι αθλητές χρειάζονται στήριξη. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θέλει χρήματα, ενώ επισήμανε ότι από την ώρα που «ξέσπασε» στην ιαπωνική πρωτεύουσα έχει γίνει αποδέκτης πολλών εκδηλώσεων αγάπης.

Ο 30χρονος αρσιβαρίστας μίλησε στον ΣΚΑΪ και, μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει την απόφασή του να εγκαταλείψει την άρση βαρών. «Δέχομαι “επίθεση αγάπης” που δεν περίμενα. Δέχομαι πολλή πίεση για την απόφαση (σ.σ. να σταματήσει). Είναι και λίγο ότι δεν θέλω να σταματήσω, θα δούμε» είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης. «Αντιμετωπίζω και πρόβλημα στον καρπό, ενδεχομένως να χρειαστεί να χειρουργηθώ. Δεν έχω πάρει απόφαση», εξήγησε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Η νέα έκκληση του Ιακωβίδη

Ο 30χρονος αρσιβαρίστας, που επέστρεψε χθες στην Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώβες, απηύθυνε έκκληση «να μη θυμόμαστε τους αθλητές κάθε 4 χρόνια, να είμαστε λίγο πιο κοντά τους. Παιδιά της διπλανής πόρτας είναι…», τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα: «από την πολιτεία δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ, ούτε θέλω να πάρω λεφτά από την Πολιτεία, αλήθεια σας λέω… Αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός, το σωματείο μου, να με στηρίξει τον τελευταίο χρόνο… Είμαι 30 χρόνων και είναι η πρώτη φορά που είχα συμβόλαιο ως αθλητής. Η Ομοσπονδία προσπαθεί να βρίσκει λύσεις».

Πρώτα εργάζεται και μετά προπονείται

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης πρόσθεσε ότι «εργάζομαι κανονικά. Τελειώνω 4, φεύγω στο πόδι, πάω σπίτι τρώω, φεύγω γυμναστήριο και γυρνώ 9 το βραδύ 9.30 και την επομένη ξανά πίσω. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν είμαι αποδοτικός». Ακόμα αποκάλυψε ότι στο γυμναστήριο στον Άγιο Κοσμά όπου κάνει προπόνηση όποτε βρέχει, πλημμυρίζει.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει νέα γενιά στην άρση βαρών απάντησε καταφατικά, άλλα αναρωτήθηκε ποσό θα κρατήσουν, πόσο οι γονείς θα κρατήσουν την κατάσταση; «Στα 22 θα αντέχει το παιδί να τον βοηθάμε οι γονείς του; Θα πάνε να δουλέψουν. Δεν υπάρχει μοριοδότηση για πανεπιστήμιο όποτε σταματάμε και 1 χρόνο για τις πανελλήνιες», τόνισε.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης δήλωσε ακόμα ότι μίλησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και συμφώνησαν να συναντηθούν με όλους τους αθλητές μετά το Ράλι Ακρόπολις για να συζητηθούν τα αιτήματα τους. Ζήτησε σε αυτό το πλαίσιο να υπάρχει μοριοδότηση στα Πανεπιστήμια «ώστε να κερδίζουμε στις μαθητικές ηλικίες».

«Καλώς να έρθει τον περιμένουμε, θα έχει πίστωση χρόνου», τόνισε, επίσης, για τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος ανήγγειλε, μέσω του ΣΚΑΪ, την επιστροφή του στην ελληνική Ομοσπονδία άρσης βαρών.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024