Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επιστροφή του Κριστιάν Γκολομέεβ και των άλλων κολυμβητών

Η επιστροφή του Κριστιάν Γκολομέεβ και των άλλων κολυμβητών

H ολυμπιακή κολυμβητική αποστολή επέστρεψε στην Αθήνα.

Με την υπόσχεση στις δηλώσεις του ότι το πολυπόθητο ολυμπιακό μετάλλιο -που δεν ήρθε στο Τόκιο επειδή δεν βγήκαν κάποιες λεπτομέρειες στον τελικό- θα έρθει από το Παρίσι σε τρία χρόνια, επέστρεψε το μεσημέρι της Τρίτης (3/8) στην Αθήνα ο 5ος Ολυμπιονίκης στα 50 μ. ελεύθερο της κολύμβησης Κριστιάν Γκολομέεβ, αλλά και άλλα μέλη της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής με τα σπουδαία παιδιά μας και τους προπονητές.

Μαζί με τον Γκολομέεβ αφίχθηκαν ο Απόστολος Χρήστου, που έχασε για λίγα εκατοστά την είσοδό του στον τελικό των 100 μ. ύπτιο, ο Ανδρέας Βαζαίος, ο Κώστας Μερετσόλιας και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, καθώς και οι προπονητές Άκης Οικονόμου, Παναγιώτης Βελέντζας και Αλέξανδρος Νικολόπουλος. Ο Ολυμπιονίκης μας και κάποια από τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, που έγιναν δεκτά με επευφημίες από συγγενείς, φίλους και τον κόσμο που τους υποδέχτηκε, μίλησαν στην web κάμερα της ισοσελίδας της ΚΟΕ:

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ είπε: «Ήμουν λίγο στενοχωρημένος γιατί είχα πιστέψει πως μπορούσα το μετάλλλιο, όμως, πλέον το ξανασκέπτομαι ψύχραιμα: Δεν είναι μικρό πράγμα να βρίσκεσαι 5ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να είσαι ανάμεσα στους πιο γρήγορους στον κόσμο. Άλλωστε είναι ένα αγώνισμα που αν κάτι -μια μικρή λεπτομέρεια- δεν πάει καλά, σου στερεί το μετάλλιο. Θα πάερουμε, όμως, μετάλλιο στο Παρίσι. Θα κάνω ό,τι καλύτερο για να έρθει. Ανυπομονώ, τώρα, για τη γένννηση του γιου μου που έρχεται τον Οκτώβριο. Θα προετοιμάζομαι, πλέον, στην Ελλάδα και θα διεκδικήσω διακρίσεις σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά».

Απόστολος Χρήστου: «Είναι αλήθεια πως στάθηκα άτυχος, καθώς για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου έχασα τον τελικό που τόσο προσδοκούσα. Βλέπω, πλέον, το Παρίσι και αρχίζω προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκεί σε τρία χρόνια. Θετικό ήταν γενικά το πρόσημο της ελληνικής κολύμβησης στο Τόκιο. Θα μείνω Ελλάδα για προετοιμασία και μέχρι τους επόμενους Ολυμπιακούς έχει μεγάλες διοργανώσεις, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά όπου θα επιδιώξω διακρίσεις».

Άκης Οικονόμου: «Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια με τις δυσκολίες των δύο τελευταίων ετών. Η 5η θέση του Κριστιάν είναι μεγάλη επιτυχία. Υπάρχει μια μικρή απογοήτευση που δεν ήρθε το μετάλλιο. Ίσως δεν μας βοήθησε η μορφή με τις πρωινές κούρσες των τελικών. Όμως, δεν πρέπει να είμαστε αγνώμονες. Καθιερωθήκαμε στην ελίτ των σπρίντερ, αυτά τα τελευταία χρόνια, πήραμε μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Θα δούμε τις ελλείψεις και θα πάμε το 2024 στο Παρίσι για μετάλλιο. Πολύ καλή ήταν εν γένει η εμφάνιση της ελληνικής κολύμβησης, με παρουσία σε τελικό και πολύ κοντά σε άλλους δύο, συμμετοχές σε ημιτελικούς και πανελλήνια ρεκόρ. Θα υπάρξει βελτίωση, υπάρχουν προοπτικές για σταθερότητα και πρόοδο. Συγχαρητήρια σε όλους, αθήτές και προπονητές για την τεράστια προσπάθεια σε τόσο δύσκολες συνθήκες».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις τους και την υποδοχή στα παρακάτω video:

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024