Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βορίδης - Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους που εργάζονται στο Δημόσιο

Βορίδης – Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους που εργάζονται στο Δημόσιο

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μίλησε για τα μέτρα που θα παρθούν σχετικά με όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο και εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες.

Για το τι θα ισχύει αναφορικά με τους ανεμβολίαστους που εργάζονται στον δημόσιο τομέα μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Ταυτόχρονα, ο υπουργός αναφέρθηκε στα σενάρια που κυκλοφορούν για πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, όπως άλλωστε έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο πρωθυπουργός και ότι δεν υπάρχει κανένας πολιτικός λόγος για να γίνουν νωρίτερα.

Πώς θα αντιμετωπιστεί ο καύσωνας στους εργασιακούς χώρους

Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο αυτή την εβδομάδα εν μέσω καύσωνα, απάντησε ότι το Δημόσιο λειτουργεί κανονικά με μόνες εξαιρέσεις για όσους βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι μπορούν να μην προσέλθουν στην εργασία τους και οι οποίοι περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους διευθυντές να αποφασίσουν αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι να γίνει νωρίτερα από τη λήξη της βάρδιας τους η αποχώρηση των εργαζομένων.

Για τους ανεμβολίαστους

Αναφορικά με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στο Δημόσιο, ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας. Αυτή την στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις για τους υγειονομικούς, για όσους προσφέρουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και για τους εκπαιδευτικούς. Οι αποφάσεις αυτές θα επανεξεταστούν στο τέλος Οκτωβρίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, ο στόχος δεν είναι να τιμωρηθούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Σε ό, τι αφορά τους εμβολιασμούς κατ΄ οίκον που έχουν ξεκινήσει, είπε ότι υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον κι έχουν υποβληθεί πολλά αιτήματα, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 600 εμβολιασμοί κι ο αριθμός θα ανέβει αισθητά τις επόμενες μέρες. Συμπλήρωσε ότι κινητές μονάδες επισκέπτονται απομακρυσμένες περιοχές και έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 6.000 εμβολιασμούς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός ειδικών ομάδων πληθυσμού, όπως οι Ρομά και οι μετανάστες.

Για τα ελληνοτουρκικά

Τέλος, ανάμεσα σε άλλα, σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά και τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις, είπε ότι η συγκεκριμένη ρητορική από την πλευρά της Άγκυρας, δεν έχει επιφέρει κανένα αποτέλεσμα και τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν πέσει στο κενό. Υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει καταδικαστεί για την προκλητική της συμπεριφορά από τη διεθνή κοινότητα και είναι πλέον φανερό σε όλους πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο και αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024