Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς - Δεν στοχοποιούμε τα νησιά - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για την πανδημία

Χαρδαλιάς – Δεν στοχοποιούμε τα νησιά – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για την πανδημία

«Εγώ προσωπικά ούτε κουνάω το δάχτυλο, ούτε απειλώ, ούτε στέλνω τελεσίγραφα» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα τοπικά lockdown που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, με πρώτη την Μύκονο, αλλά και πως αξιολογείται κάθε περιοχή για τα μέτρα που θα παρθούν.

Ιδιαίτερα, τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει την διάθεση να στοχοποιήσει νησιά ή να μπει στον ρόλο του τιμωρού, αλλά όλα γίνονται για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

«Αυτό που συμβαίνει είναι έξω από κάθε λογική. Δεν στοχοποιούμε νησιά, δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση. Εγώ προσωπικά ούτε κουνάω το δάχτυλο, ούτε απειλώ, ούτε στέλνω τελεσίγραφα», υπογράμμισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Οι περιοχές που επιβαρύνονται με μέτρα – Το παράδειγμα της Μυκόνου

«Η κυβέρνηση έχει πολλά εργαλεία για τα μέτρα που μπορεί να πάρει. Τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής διαφέρουν. Θα δείτε περιοχές όπως η Μύκονος, όπου το 46% των κρουσμάτων συνδέονται με εργασία στους χώρους του τουρισμού και αναψυχής. Υπάρχουν άλλες περιοχές που η διασπορά συνδέεται με εξωτερικές και κοινωνικές συναθροίσεις», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιπλέον, τόνισε πως  έχουν ενισχυθεί όλοι οι μηχανισμοί ελέγχων, αλλά δεν γίνεται σε κάθε σοκάκι και σε κάθε κλαμπ να υπάρχει κι από ένας αστυνομικός.

«Εμείς δεν πάμε να επιβάλουμε μέτρα με τιμωρητική διάθεση, Είχαμε διαρκώς νέες συρροές. Όταν επιβάλαμε τα μέτρα στην Μύκονο,  μέσα σε 4 μέρες οι συρροές αυτές άρχισαν να στεγανοποιούνται. Εμείς βάζουμε μέτρα όταν βλέπουμε ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει».

Περί ατομικής ευθύνης

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επέμεινε στον ρόλο της ατομικής ευθύνης, η οποία δεν επηρεάζει μόνο εμάς, αλλά και τους γύρω μας.

«Είμαστε σε ένα σημείο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Θεωρώ πως τηρώντας τα μέτρα και προχωρώντας το κομμάτι τον εμβολιασμών θα φτάσουμε στον Σεπτέμβριο με πολύ καλά δεδομένα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός είναι προετοιμασμένος από την αρχή της πανδημίας και ακολουθεί συγκεκριμένο πλάνο. Πάντα σε συνεννόηση με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, εξετάζουν ξεχωριστά κάθε περιοχή και κινούνται ανάλογα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν θέλησε να κάνει κάποια πρόβλεψη για τα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, αναφέροντας πως αποφεύγει να κάνει εικασίες και κινείται πάντα βάσει δεδομένων.

«Το μεγάλο στοίχημα θα ξεκινήσει τη μέρα μετά τον καύσωνα»

Με τον καύσωνα να έχει «σαρώσει» ήδη όλη την χώρα, η Πολιτική Προστασία είναι σε επιφυλακή για να προλάβει τις καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το μεγάλο στοίχημα να ξεκινήσει μία μέρα μετά τη λήξη του καύσωνα, καθώς αναμένεται να ακολουθήσει μεγάλη ξηρασία και σε συνδυασμό με τους ανέμους, μία φωτιά μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν μόλις 52 φωτιές, ενώ ο Ιούλιος έκλεισε με 1.584 φωτιές.

«Η πυρκαγιά στη Ζήρια ήταν η δυσκολότερη που είχα κληθεί να αντιμετωπίσω στη θητεία μου. Φοβηθήκαμε ότι η φωτιά θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα», είπε και συμπλήρωσε πως όλο αυτό που συμβαίνει αφορά όλο τον κόσμο καθώς βρισκόμαστε σε απόλυτη κλιματική απορύθμιση.

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024