Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζια - Το κυκλαδίτικο νησί που περιμένει να το ανακαλύψουμε

Τζια – Το κυκλαδίτικο νησί που περιμένει να το ανακαλύψουμε

Βρίσκεται μια «ανάσα» από την Αθήνα και διαθέτει μια από τις πιο όμορφες Χώρες του Αιγαίου.

Περίπου μία ώρα μακριά από την Αθήνα βρίσκεται ένα νησί με πλακόστρωτα σοκάκια, καταγάλανες παραλίες και εκπληκτικό φαγητό. Ο λόγος για την Τζια ή Κέα.

Το κυκλαδίτικο νησί είναι ο ιδανικός προορισμός διακοπών, ειδικά φέτος που οι περισσότεροι θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό και τα πολύωρα ταξίδια με το πλοίο. Είναι τόσο κοντά, μα τόσο μακριά όσο χρειάζεται για να ξεφύγουμε από την τρέλα και τη φασαρία της πόλης, να ξεκουραστούμε, να ηρεμήσουμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας ενόψει του χειμώνα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που πριν μερικά χρόνια αναγνωρίστηκε από την εφημερίδα «Telegraph» ως «ένα από τα πιο όμορφα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας».

Η Τζια λοιπόν, μας περιμένει φέτος να την ανακαλύψουμε. Να κολυμπήσουμε στα καθαρά νερά της, να παίξουμε στις παραλίες της με την άμμο και να χαλαρώσουμε στα Ξύλα ή την Συκαμιά. Και αν δεν θέλουμε εκεί; Υπάρχουν οι Ποίσσες ειδικά αν έχουμε μαζί μας και μικρά παιδιά. Αν πάλι αγαπάμε τα πάρτι και τα μπαράκια μπορούμε να βάλουμε στη λίστα μας τον Κούνδουρο. Επιλογές υπάρχουν για όλα τα γούστα.

Όσο για τη Χώρα του νησιού; Η Ιουλίδα, η πρωτεύουσα θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Εκεί μένουν οι περισσότεροι κάτοικοι και πρόκειται για ένα μέρος μαγικό, με λιθόστρωτους δρόμους, μικρές πλατείες και παραδοσιακά μαγαζάκια που έχουν ανοίξει και ανυπομονούν να μας υποδεχτούν. Εκεί βρίσκεται και το μεσαιωνικό κάστρο, ιδανικό για απογευματινές και βραδινές βόλτες που θα μείνουν αξέχαστες.

Και επειδή διακοπές χωρίς καλό φαΐ δεν γίνονται, από το μενού δεν πρέπει να λείψει το λουκάνικο Κέας και η λόζα, ένα αλλαντικό που θυμίζει προσούτο. Εσείς ακόμα να φτιάξετε βαλίτσες;

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024