Είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον κόσμο. Ενα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε ο ελληνικός αθλητισμός. Ο Μίλτος Τεντόγλου έφερε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση στο μήκος… πετώντας στο τελευταίο άλμα στα 8,41μ.

Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κάνοντας στην τελευταία προσπάθεια 8,41μ.. κερδίζοντας το χρυσό λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας από τον Ετσεβαρία!

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους δεν ασχολούνταν από μικρός με αυτό το αγώνισμα. Αντιθέτως, αλλού ήταν «δοσμένη» η καρδιά του, έως τη στιγμή που βρέθηκε ένας άνθρωπος να τον φέρει στον σωστό δρόμο.

Ο Μίλτος άρχισε τον στίβο καθυστερημένα, στα 15 του. Μα, ευτυχώς, το παιδί από τα Γρεβενά έπεσε σε καλά χέρια. Ο πρώτος του προπονητής, ο Βαγγέλης Παπανίκος, τον ανακάλυψε παρακολουθώντας τον να κάνει παρκούρ στο στάδιο της πόλης του. Πήγαινε εκεί με την παρέα του, έκαναν αυτοσχέδιους αγώνες και τους βιντεοσκοπούσαν.

Επειτα ανέβαζαν τα βιντεάκια στο Ιντερνετ.

Ο κ. Παπανίκος παρατήρησε ότι ένας από τους νεαρούς -ο Μίλτος- είχε εξαιρετική αλτικότητα. Τον έπεισε να δοκιμάσει τις επιδόσεις του στο σκάμμα. Την πρώτη, κιόλας, μέρα του είπε: «Μόλις γράφτηκες στη Γυμναστική Ενωση Γρεβενών ως άλτης του μήκους».

Τον πρώτο χρόνο πήγαινε στις προπονήσεις «για πλάκα». Ηταν αθλητικός τύπος, του άρεσε ο στίβος, όμως, από την άλλη, σιχαινόταν τις δεσμεύσεις.

Ο κ. Παπανίκος δεν έκανε το λάθος να τον ζορίσει. Το αποφάσισε ο ίδιος να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το αγώνισμα, όταν, αρκετούς μήνες αργότερα, κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο στη Θεσσαλονίκη, στην κατηγορία των Παμπαίδων. Φορώντας μια βερμούδα και ένα φαρδύ φανελάκι, πήδησε 6,40 μέτρα. Ενθουσιάστηκε, επειδή κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών χωρίς προπονήσεις. Κι έτσι το πήρε πιο ζεστά. Αυτά συμβαίνουν το 2013-2014. Αμέσως μετά, αρχίζει η… εκτόξευση.

Διαβάστε επίσης:

«Ευχαριστούμε για όλα»

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Βαγγέλης Παπανίκος νιώθει δικαιωμένος και στέλνει τα συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου.

«Δεν είσαι τυχερός, είσαι ικανός. Μας συγκίνησες, ευχαριστούμε για όλα. Στις επόμενες διοργανώσεις, από το πρώτο άλμα να κάνει τη μεγάλη επίδοση και να μην μας αφήνει με καρδιακά. Έχει τον τρόπο του. Συγχαρητήρια, Μίλτο» ήταν οι πρώτες του δηλώσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο