Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακινησία- Πότε μας ευεργετεί όπως ακριβώς η άσκηση

Ακινησία- Πότε μας ευεργετεί όπως ακριβώς η άσκηση

Καλά διαβάσατε, κάποτε χρειάζεται να παίρνουμε ανάσα

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλά και αδιαμφισβήτητα.

Οι γιατροί συμβουλεύουν άνδρες και γυναίκες να αθλούνται τακτικά ανάλογα με τις ανάγκες και την ηλικία τους, καθώς η συνήθεια αυτή μόνο ευεργετική μπορεί να αποδειχθεί για τον οργανισμό μας.

Πέρα από το γεγονός ότι η συχνή άσκηση ελέγχει τα επίπεδα βάρους μας και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας, βοηθά ακόμα στην ενδυνάμωση των οστών αλλά και την υγεία της καρδιάς.

Επιπλέον, η γυμναστική αποδεικνύεται το καλύτερο αγχολυτικό μιας και μας ηρεμεί, μας χαλαρώνει και κατευνάζει την όποια συναισθηματική πίεση μπορεί να βιώνουμε.

Καλά όλα αυτά.

Γιατί, όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν πως ακόμα και το εξαιρετικό αυτό «δώρο» στον εαυτό μας θα πρέπει να το χαιρόμαστε… με μέτρο;

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου του Ιλινόις στο Σικάγο -η οποία χρειάστηκε 25 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί-, το να εξαντλούμε τον οργανισμό μας με υπερβολικά πολλές ώρες γυμναστικής μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούμε.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι ερευνητές, το να ασκείσαι πολύ περισσότερο από ό,τι αντέχει το σώμα σου, είναι το ίδιο κακό με το να μην ασκείσαι καθόλου.

Στην πρώτη περίπτωση, ο οργανισμός μας καταπονείται τόσο πολύ που όσοι τον υποβάλλουν σε αυτή τη διαδικασία, παρουσιάζουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα αρτηριοσκλήρυνση.

Αιτία είναι το γεγονός πως η καρδιά εξαντλείται από τη συνεχή προσπάθεια να ανταπεξέλθει στους έντονους ρυθμούς της σωματικής άσκησης.

Όπως εξήγησαν, τα αιμοφόρα αγγεία (μεταφορείς οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών από την καρδιά στο υπόλοιπο σώμα) με τον καιρό σκληραίνουν και γίνονται άκαμπτα, με αποτέλεσμα η ροή του αίματος στα ζωτικά όργανα και τους ιστούς μας να περιορίζεται σημαντικά.

«Όταν ασκείται κανείς για πολλή ώρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα της ζωής του, αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα της αδρεναλίνης είναι ανεβασμένα για πολλή ώρα. Τεχνικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός και οι επαρκείς ώρες ύπνου – δηλαδή 7 με 8 ώρες καθημερινά- μπορούν να συμβάλλουν στην ομαλή εξέλιξη της υγείας ενός υπερβολικά δραστήριου ατόμου», καταλήγει ο καρδιολόγος Dr. Joel Kahn.

Μέτρον άριστον, λοιπόν!

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024