Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέος κανονισμός για τον περιορισμό των κεφαλιών στις προπονήσεις

Νέος κανονισμός για τον περιορισμό των κεφαλιών στις προπονήσεις

Νέες οδηγίες συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των κεφαλιών στην προπόνηση ανακοίνωσε η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ενόψει της νέας σεζόν.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή νέες οδηγίες για την νέα σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των κεφαλιών στην προπόνηση.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται πως: «Η FA συνιστά να μην εκτελούνται περισσότερα από δέκα χτυπήματα της μπάλας με το κεφάλι σε μια εβδομάδα προπόνησης», διευκρινίζοντας ότι αυτό το μέτρο περιλαμβάνει σέντρες από απόσταση, σε κόρνερ και σε ελεύθερα κτυπήματα.

Η συγκεκριμένη πρόταση, έχει ως στόχο: «Την προστασία της ευημερίας και της υγείας των παικτών» και θα εφαρμοστεί σε όλα τα επίπεδα του αγγλικού ποδοσφαίρου, από την Premier League έως και την πρώτη κατηγορία γυναικών. Το μέτρο αυτό, που αποσκοπεί στην μείωση των εγκεφαλικών βλαβών, δεν θα ισχύει τις ημέρες των αγώνων.

Όσο για τους ερασιτεχνικούς συλλόγους, η προπόνηση με κεφαλιές θα πρέπει να περιορίζεται σε μία φορά την εβδομάδα και για δέκα κεφαλές ανά προπόνηση.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2002, έρευνα για τον θάνατο του πρώην επιθετικού, Τζεφ Αστλ, σε ηλικία 59 ετών, επιβεβαίωσε την σχέση μεταξύ επαναλαμβανόμενων κεφαλιών και εγκεφαλικής βλάβης.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024