Το Σώμα θα μπορεί να διαμορφώνει προτάσεις επί του λειτουργικού και στρατηγικού σχεδιασμού και επί νομοθετικών και διοικητικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της εγκληματικότητας στις σωφρονιστικές δομές.

Παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική,  Ελευθερίου Οικονόμου, και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, κυρίας Σοφίας Νικολάου, έγινε την Τετάρτη η ορκωμοσία των επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης (Σ.Ε.Ε.Κ.).

Τη θέση της προϊσταμένης του Σώματος ανέλαβε η Σπυριδούλα Πρεσβεία ενώ αναπληρωτής αυτής αναλαμβάνει ο κύριος Γαληνός Μπρης, διακεκριμένοι πρώην δικαστικοί και οι δύο.

Με ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης και με βάση ρυθμίσεις του Ν 4760/2020 επαναπροσδιορίστηκε η αποστολή του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Το Σ.Ε.Ε.Κ. αναβαθμίζεται σε ένα όργανο εσωτερικού ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης. Αποστολή του είναι η διενέργεια τακτικών κι έκτακτων ερευνών, η διερεύνηση κι εξιχνίαση εγκλημάτων τα οποία διαπράττονται εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, οικονομικοί έλεγχοι και σχηματισμός δικογραφιών με στόχο την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στα Καταστήματα Κράτησης.

Επιπλέον το Σώμα θα μπορεί να διαμορφώνει προτάσεις επί του λειτουργικού και στρατηγικού σχεδιασμού και επί νομοθετικών και διοικητικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της εγκληματικότητας στις σωφρονιστικές δομές.

Η ποιοτική λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας, αλλά και ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων κρατουμένων και εργαζομένων στις δομές αυτές, αποτελούν προτεραιότητα για την Πολιτεία.

Η Αντεισαγγελέας Εφετών, κ. Σπυριδούλα Πρεσβεία και ο Αντεισαγγελέας Εφετών, κ. Γαληνός Μπρης, διαθέτουν τη γνώση και την εμπειρία για να αναδείξουν τον ελεγκτικό και εποπτικό ρόλο του Σώματος Ελέγχου και Επιθεώρησης των Καταστημάτων Κράτησης, στην κατεύθυνση της διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των Καταστημάτων της χώρας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr