Ο Δημήτρης Λιγνάδης συμμετέχει στη θεατρική ομάδα που συστάθηκε στη φυλακή. Μπορεί να πάει και ο Πέτρος Φιλιππίδης

Η προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές Τρίπολης, ειδικές για κρατούμενους για σεξουαλικά εγκλήματα, έχει και μια πιο… καλλιτεχνική διάσταση. Στις φυλακές αυτές βρίσκεται και ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. Θα έλεγε κανείς ότι ένας γνωστός σκηνοθέτης κι ένας σημαντικός ηθοποιός θα βρεθούν στον ίδιο χώρο, αλλά αυτή τη φορά όχι σε κάποιο καλλιτεχνικό σανίδι, αλλά πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Ενα ενδιαφέρον στοιχείο από τις συγκεκριμένες φυλακές είναι ότι η διοίκηση έχει προχωρήσει τον τελευταίο καιρό σε σειρά σημαντικών δράσεων προκειμένου οι φυλακισμένοι να «ξεφεύγουν» από τον εγκλεισμό, ειδικά μετά τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μια τέτοια δράση αφορά τη δημιουργία θεατρικής ομάδας, όπως συμβαίνει άλλωστε σε αρκετά καταστήματα κράτησης σε όλη τη χώρα. Κρατούμενοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να πάρουν μέρος σε ανέβασμα έργων, συμμετέχοντας έτσι σε προγράμματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος που βοηθούν και τους ίδιους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Τρίπολη αυτή η ομάδα ετοιμάζει σειρά δράσεων επιμορφωτικού χαρακτήρα και δημιουργικής απασχόλησης, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να έχει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή.

Ο κατηγορούμενος για «βιασμό κατά συρροή», Δημ. Λιγνάδης, ίσως βρει τώρα κι άλλον υποστηρικτή της προσπάθειας, πάλι από τον θεατρικό χώρο. Δηλαδή τον Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος, υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται για βιασμό και απόπειρες βιασμού.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr