Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
SsangYong X200: Nέα αισθητική

SsangYong X200: Nέα αισθητική

H κορεατική φίρμα προαναγγέλλει το Χ200 και ταυτόχρονα τη νέα σχεδιαστική της κατεύθυνση.

Η SsangYong δίνει τα διαπιστευτήρια ενός νέου SUV με τα διακριτικά Χ200, δημοσιοποιώντας και τα απαραίτητα σκίτσα που εκτός από το νέο μοντέλο, αποτυπώνουν και την νέα κατεύθυνση του σχεδιαστικού κώδικά της φίρμας.

Η νέα αυτή σχεδιαστική φιλοσοφία συστήνεται ως «Powered by Toughness» και υπόσχεται μια σημαντική μεταβολή και μεταστροφή από την τρέχουσα αισθητική της κορεατικής φίρμας.

Σύμφωνα με τα όσα αφήνουν να εννοηθούν οι πρώτες εικόνες η όψη του νέου μοντέλου κυριαρχείται από στρογγυλά φωτιστικά σώματα που περιστοιχίζουν τη γρίλια με τις χαρακτηριστικές καθέτους, σε ένα μοτίβο που θυμίζει αρκετά Jeep.  Το παζλ συμπληρώνει ο έντονα ανάγλυφος προφυλακτήρας.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία, το πρωτότυπο μοντέλο ξεχωρίζει για την αφθονία σε προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, τους τετραγωνισμένους θόλους που φιλοξενούν θηριώδη χωμάτινα ελαστικά. Εξίσου τετραγωνισμένη είναι και η συνολική σιλουέτα του παραπέμποντας σε θρυλικά off-roads όπως το Wrangler και η G-Class.

Η οροφή διαθέτει ένα σετ από ράγες βαρέος τύπου ενώ δίνει τη δυνατότητα μιας πιο ευάερης εμπειρίας της καθώς ένα μέρος της αποτελείται από αναδιπλούμενο ύφασμα.

Πλην της αισθητικής υπόστασης, το X200 αναμένεται να είναι διαθέσιμο και με plug-in υβριδικό σύνολο πλην του συμβατικού το οποίο πιθανότατα θα είναι ο turbo τρικύλινδρος κινητήρας 1,2 λίτρου με απόδοση 128 ίππους. Σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται το Χ200 να λανσαριστεί και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση όπως άλλωστε έχει αφήσει να εννοηθεί η κορεατική φίρμα η οποία έχει υποσχεθεί ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο έως το 2024.

Αυτό αναμένεται να αξιοποιήσει τεχνολογία ανάλογη του Korando e-Motion, δηλαδή ηλεκτρικό μοτέρ 200 ίππων το οποίο θα τροφοδοτείται από μπαταρίες 61,5 kWh και θα εγγυάται αυτονομία έως 420 χλμ.

Αν και προς το πρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα, πιθανότατα το πρωτότυπο μοντέλο θα παρουσιαστεί εντός του 2022 με την προοπτική να εξελιχθεί σε έκδοση παραγωγής από το 2023.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024