Ο Κώστας Παπαζάχος μίλησε για τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι στην Κρήτη. Τι είπε για το μέγεθος των δονήσεων.

Για τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου στην Κρήτη μίλησε ο καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος. Ο καθηγητής εκτίμησε ότι η σεισμική ακολουθία θα κρατήσει πολύ, αν και ήταν καθησυχαστικός.

«Δεν είμαι ανήσυχος, αντιθέτως», είπε ο κ. Παπαζάχος στο Open, καθώς όπως εξήγησε δεν υπάρχουν σημαντικά ρήγματα στην περιοχή. «Οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι έχουν τον σεισμό κάτω από τα πόδια τους», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η ακολουθία επιμένει και σε τοπικό επίπεδο πρέπει να γίνουν έλεγχοι στα κτίρια. «Ακόμα και μικροί σεισμοί μπορούν να κάνουν βλάβες γι’ αυτό και πολύ σωστά αντιδρούν η πολιτεία και οι τοπικές αρχές και ελέγχουν τα κτίρια»,

Πόσο θα κρατήσει η σεισμική δραστηριότητα

«Αυτά τα σμήνη σεισμών, συνέχισε, κάνουν καιρό να «σβήσουν» », τόνισε, φέρνοντας ως παράδειγμα και την περιοχή της Θήβας όπου επίσης εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα σεισμική ακολουθία. «Θα κρατήσει καιρό η ακολουθία, μπορεί να δώσει παρόμοιους ή λίγο μεγαλύτερους σεισμούς γι’ αυτό και πρέπει να γίνουν έλεγχοι», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως κάποια κτίρια να κριθούν ακατάλληλα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr