Κατά τη διάρκεια της «εκστρατείας» κατασκευής των μεταλλίων ζητήθηκε από το κοινό να προσφέρει συσκευές που δεν χρησιμοποιούσε πλέον. Έτσι συγκεντρώθηκαν 47.488 τόνοι εξοπλισμού καθώς και περισσότερα από 5 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα.

Η Κινέζα Qian Yang έγινε η πρώτη αθλήτρια που έλαβε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λίγες μόνο ώρες μετά την τελετή έναρξης, στο άθλημα της σκοποβολής με αεροβόλο όπλο. Επίσης, έγινε η πρώτη αθλήτρια που έλαβε χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο που έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά.

Κατά τη διάρκεια της «εκστρατείας» κατασκευής των μεταλλίων ζητήθηκε από το κοινό να προσφέρει συσκευές που δεν χρησιμοποιούσε πλέον, έτσι η οργανωτική επιτροπή βρέθηκε να έχει συγκεντρώσει από smartphone και ψηφιακές κάμερες έως παιχνιδομηχανές και φορητούς υπολογιστές.

Με τον τρόπο αυτό σε 18 μήνες συγκεντρώθηκαν 47.488 τόνοι εξοπλισμού καθώς και περισσότερα από 5 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα που παραδόθηκαν σε καταστήματα που διαχειρίζεται ο τοπικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας NTT.

Στους 14 μήνες από την έναρξη της εκστρατείας συγκεντρώθηκαν 2.700 κιλά χαλκού. Μετά από 18 μήνες, η επιτροπή αποκάλυψε ότι είχε συγκεντρώσει 28,4 κιλά χρυσού (93,7% του στόχου που ήταν 30,3 κιλά) και 3.500 κιλά ασήμι (85,4% του στόχου του στόχου που ήταν 4.100 κιλά), με τους στόχους ουσιαστικά να επιτυγχάνονται εντός προγράμματος, τον Μάρτιο του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κινέζα πρωταθλήτρια Yang πέτυχε ακόμη μία πρωτιά. Έγινε η πρώτη αθλήτρια που κέρδισε σε ολυμπιακό αγώνισμα και δεν της αποδόθηκε το μετάλλιο. Το πήρε μόνη της από ένα δίσκο και το πέρασε γύρω από το λαιμό της – ένα ακόμα μέτρο προστασίας για να προστατευθούν οι Αγώνες από τον κορωνοϊό.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr