Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη «μάχη» για μετάλλιο η Καραχάλιου

Μεγάλη «μάχη» για μετάλλιο η Καραχάλιου

Η Βασιλεία Καραχάλιου...άνοιξε πανιά και δίνει μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση μεταλλίου στα Laser Radial

Η Βασιλεία Καραχάλιου πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μετά το τέλος της δεύτερης μέρας στα Laser Radial έχει εδραιωθεί στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, διεκδικώντας πλέον μια θέση στο βάθρο.

H προσπάθεια της ξεκίνησε από χτες, όπου μετά την πρώτη διαδρομή τερμάτισε δεύτερη. Βέβαια η πορεία της δεν ήταν το ίδιο καλή, καθώς στην δεύτερη ιστιοδρομία βρέθηκε στην 19η θέση, ενώ στην τρίτη κατέληξε στην 6η θέση. Η καλύτερη της ιστιοδρομία ήταν σαφώς η τέταρτη, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση και αυτό την βοήθησε σημαντικά για να ανέβει στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Επόμενη «κούρσα» για την Ελληνίδα ιστιοπλόο είναι τα ξημερώματα της Τρίτης, όπου θα διεξαχθούν δύο ιστιοδρομίες, την Πέμπτη ακόμη δύο, την Παρασκευή οι τελευταίες δύο και το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η medal race.

Το «χρυσό» κορίτσι της ιστιοπλοΐας

Η 24χρονη ιστιοπλόος έχει κατακτήσει στην καριέρα της έξι φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία  Laser Radial (2012, 2013, 2014, 2016, 2017, 2018), ενώ το 2011 είχε βρεθεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και το 2015 στο τρίτο.

Ακόμα έχει καταφέρει να διακριθεί και σε παγκόσμιες διοργανώσεις, καθώς είναι μια τρομερά εξελισσόμενη αθλήτρια και ήδη βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης  ISAF με 882 πόντους.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήδη από το 2009 έχει κερδίσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας, ενώ και το 2013 είχε βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κροατία.

Βέβαια οι διακρίσεις συνεχίζονται και στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα του 2012 και του 2015, καθώς και τις φορές κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Laser Radial στην Ελλάδα και την Σερβία αντίστοιχα.

Το 2017 αναμφίβολα ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας της διότι κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην κατηγορία Laser Radial που διεξήχθη στο Μαϊάμι. Βέβαια οι διακρίσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίστηκαν, καθώς ήταν 2η στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Σανταντέρ στην Ισπανία.

Η χρονιά ορόσημο που την οδήγησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 2018, καθώς με την 16η θέση που πήρε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Άαρχους, εξασφάλισε την πρόκριση της Ελλάδας στο Τόκιο.

Πλέον η Βασιλεία Καραχάλιου έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά την προσπάθεια της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σύμφωνα με την μέχρι στιγμής απόδοση της δεν είναι απίθανο να βρεθεί σε ένα από τα τρία σκαλιά του βάθρου.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024