Παναγιώτης Βενάρδος: Τη θλίψη του εκφράζει το ΚΚΕ για το θάνατό του
Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Παναγιώτη Βενάρδο και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του
Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Παναγιώτη Βενάρδο που «έφυγε» την Πέμπτη σε ηλικία 80 ετών.
«Ο Παναγιώτης Βενάρδος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1941 και φοίτησε στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών.
Εργάστηκε επί πολλά χρόνια σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στη δημόσια τηλεόραση, ως εξωτερικός συνεργάτης. Έχει κάνει πολυάριθμα ρεπορτάζ, έρευνες, εκπομπές και ντοκιμαντέρ, με ιδιαίτερη επίδοση στα κοινωνικοπολιτικά και τα ιστορικά θέματα. Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του εργασία, είχε και συγγραφική δράση, κύρια πηγή έμπνευσης της οποίας ήταν η περίοδος της Αντίστασης.
Στο λογοτεχνικό του έργο συμπεριλαμβάνεται η μετάφραση του βιβλίου του Έρνεστ Χεμινγουαίη «Οι πράσινοι λόφοι της Αφρικής».
Κατά την διάρκεια των λαϊκών διαδηλώσεων τον Ιούλη του 1965, ο Παναγιώτης Βενάρδος συνελήφθη καθώς κατέγραφε τα γεγονότα, και στη συνέχεια φυλακίστηκε. Επί χούντας συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα.
Ο Παναγιώτης Βενάρδος διακρίθηκε για την εντιμότητα του, το ήθος του, την αγωνιστικότητά του, την ευγένειά του και το πάθος του για την δημοσιογραφία» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην σύζυγό του Αλίκη Ξένου Βενάρδου, την κόρη του Ευάννα Βενάρδου και τους οικείους του Παναγιώτη Βενάρδου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442