Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το ΕΑΠ και το πανεπιστήμιο Frederick

Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το ΕΑΠ και το πανεπιστήμιο Frederick

Σκοπός του συγκεκριμένου Διαπανεπιστημιακού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών είναι η σε βάθος γνώση του Ευρωπαϊκού Δικαίου, του δικαίου που συνιστά ιδιαίτερη έννομη τάξη, χωριστή από τις εθνικές έννομες τάξεις των κρατών - μελών και διέπεται από τις δικές του, ιδιαιτέρες αρχές.

Ένα νέο Διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Ευρωπαϊκό Δίκαιο» διοργανώνουν από κοινού για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.

Το Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο οργανώνεται και λειτουργεί από κοινού από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού́ Ανοικτού́ Πανεπιστημίου και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick. Όπως ανακοινώθηκε από τα δυο Ιδρύματα προσφέρεται για πρώτη χρονιά στη χώρα και απευθύνεται όχι μόνο σε δικηγόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και σε στελέχη εταιρειών, φορέων και οργανισμών, προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα προσόντα για την παροχή́ υπηρεσιών υψηλού́ επιπέδου, βελτιώνοντας τις δεξιότητες τους στην επίλυση προβλημάτων στα πλαίσια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Σκοπός του συγκεκριμένου Διαπανεπιστημιακού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών είναι η σε βάθος γνώση του Ευρωπαϊκού Δικαίου, του δικαίου που συνιστά ιδιαίτερη έννομη τάξη, χωριστή από τις εθνικές έννομες τάξεις των κρατών – μελών και διέπεται από τις δικές του, ιδιαιτέρες αρχές.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του κύκλου Σπουδών (1,5 έτος = 3 εξάμηνα) η θεωρητική και πρακτική νομική ανάλυση δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα οικονομίας, εμπορίου, ενιαίας αγοράς, αλλά, συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις, καλύπτει και ποικίλους άλλους τομείς, όπως το περιβάλλον, την ασφάλεια, τις τεχνολογικές εξελίξεις κ.ά.

Το Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ευρωπαϊκό Δίκαιο» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Frederick έχει πιστοποιηθεί και από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου.

«Η εξωστρέφεια των πανεπιστημίων είναι αναγκαία και, σε αυτό το πλαίσιο, το ΕΑΠ εμπλουτίζεται με νέα γνωστικά αντικείμενα και αγκαλιάζει νέους τομείς»  δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος ΕΑΠ, καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας. «Θεωρώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η κίνηση να προχωρήσουμε μαζί με το πανεπιστήμιο Frederick σε ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Eνωσιακό δίκαιο, ένα γνωστικό αντικείμενο το οποίο δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς. Το μεταπτυχιακό αυτό καλύπτει ένα μεγάλο κενό και αναμένουμε ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση, καθώς ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι το μέλλον των νομικών. Θα ήθελα να εξάρω τα δύο πανεπιστήμια για το γεγονός ότι κινήθηκαν πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε να αναπτύξουν αυτό το πρόγραμμα και ελπίζω αυτό να είναι αφετηρία για μια πολύ γόνιμη συνεργασία» κατέληξε.

Ο πρύτανης του κυπριακού πανεπιστημίου καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους πρόσθεσε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπτύχθηκε στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ δύο πολύ σημαντικών πανεπιστημίων που κάνουν σταθερά, σοβαρά βήματα με στόχο να προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση με συνέπεια και σεβασμό στον φοιτητή».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024