Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κίμια Αλιζαντέχ διεκδικεί το πρώτο μετάλλιο της Ολυμπιακής Ομάδας των Προσφύγων

Η Κίμια Αλιζαντέχ διεκδικεί το πρώτο μετάλλιο της Ολυμπιακής Ομάδας των Προσφύγων

Την ευκαιρία να γράψει ιστορία έχει η Κίμια Αλιζαντέχ, διεκδικώντας το πρώτο μετάλλιο για την Ολυμπιακή Ομάδα των Προσφύγων

Η ιρανή Κίμια Αλιζαντέχ έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεύτερη φορά, την Κυριακή 25/7, καθώς διεκδικεί στην κατηγορία των 57 κ. του ταεκβοντό το πρώτο μετάλλιο για την Ολυμπιακή Ομάδα των Προσφύγων.

Πριν από πέντε χρόνια, στο Ρίο, η Αλιζαντέχ έγινε η μόνη ιρανή γυναίκα που κέρδισε ολυμπιακό μετάλλιο κατακτώντας το χάλκινο στην κατηγορία της.

Πέρσι έφυγε για τη Γερμανία και είναι μέσα στους τρεις αθλητές ταεκβοντό που αγωνίζονται για την ομάδα Προσφύγων στους αγώνες του Τόκιο.

Η Ολυμπιακή Ομάδα των Προσφύγων είχε 10 αθλητές σε τρία αθλήματα στην πρώτη της εμφάνιση στο Ρίο το 2016 και πλέον στο Τόκιο αριθμεί 29 αθλητές σε 12 αθλήματα.

Η Αλιζαντέχ νίκησε στους τρεις πρώτους αγώνες της στο Τόκιο, αποκλείοντας την ιρανή Ναχίντ Κιγιανί Σαντέχ και τη δις ολυμπιονίκη Τζέιντ Τζόουνς της Μεγάλης Βρετανίας στο γύρο των «16».

Στον τρίτο αγώνα η 23χρονη πρόσφυγας, κόντρα στις πιθανότητες, νίκησε την κινέζα Ζου Λιγιούν, φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Η Αλιζαντέχ, η οποία έφυγε από την πατρίδα της επειδή, όπως υποστηρίζει, είχε βαρεθεί να χρησιμοποιείται ως «εργαλείο προπαγάνδας», έχασε από τη ρωσίδα Τατιάνα Μίνινα στον ημιτελικό γύρο και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια μέσω των ρεπεσάζ, στο δρόμο που θα πορευτεί στην ίδια κατηγορία και η ελληνίδα Φένια Τζέλη.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024