Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βάζει δύσκολα στον Κλοπ ο Τσιμίκας

Βάζει δύσκολα στον Κλοπ ο Τσιμίκας

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει ενθουσιάσει τον Γιούργκεν Κλοπ με την πορεία του στη φετινή προετοιμασία της Λίβερπουλ, βάζοντας δύσκολα στον Γερμανό τεχνικό.

Ο Άντριου Ρόμπερτσον αποτελεί ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ του πλανήτη και δικαίως αγωνίζεται ως βασικός στην ομάδα της Λίβερπουλ. Ο Κώστας Τσιμίκας δηλώνει έτοιμος όμως φέτος να βάλει τον Κλοπ σε διλήμματα κατά τη διάρκεια της σεζόν για τη θέση του αριστερού μπακ στην εντεκάδα της ομάδας.

Ο Ρόμπερτσον καθυστέρησε να ενταχθεί στην προετοιμασία της Λίβερπουλ, καθώς αγωνίστηκε με τη Σκωτία στο Euro 2020. Έτσι ο Τσιμίκας άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, με τις εμφανίσεις του διεθνή Έλληνα άσου να έχουν τραβήξει τα βλέμματα του Γερμανού τεχνικού και των φιλάθλων της ομάδας.

Με τρομερή ασίστ στον Μανέ στο πρώτο φιλικό με τη Στουτγκάρδη έστειλε το πρώτο του μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν. Ο 25χρονος Έλληνας αμυντικός όμως δεν σταμάτησε εκεί. Με ένα εκπληκτικό αεροπλανικό σε οικογενειακό διπλό της ομάδας σκόραρε μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Γιούργκεν Κλοπ τον έχρισε βασικό στο επόμενο φιλικό, με τη Μάιντς, δείχνοντας πως τον εμπιστεύεται πλήρως και τον υπολογίζει κανονικά για την ερχόμενη σεζόν. Μετά την πρώτη του προσαρμοστική χρονιά στην Αγγλία και στην Premier League ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού δείχνει την ποιότητα του στην καλοκαιρινή προετοιμασία των Κόκκινων.

Για την απόκτηση του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, το καλοκαίρι του 2020, είχε ανάψει το πράσινο φως ο ίδιος ο Γιούργκεν Κλοπ, θέλοντας να δίνει ανάσες στον βασικό αριστερό του μπακ, τον Άντριου Ρόμπερτσον, ο οποίος τη σεζόν 2019-2020 είχε καταγράψει 49 συμμετοχές με τους κόκκινους σε όλες τις διοργανώσεις. Η περσινή σεζόν δεν εξελίχθηκε ιδανικά για τον Έλληνα μπακ, ο οποίος πραγματοποίησε μόλις 7 συμμετοχές στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Ο Τσιμίκας μπορεί να χρησιμοποιήσει 2 παραδείγματα προκειμένου να πάρει ώθηση ενόψει της νέας σεζόν. Το πρώτο είναι να μελετήσει αναλυτικά την πορεία του Ρόμπερτσον προς την καθιέρωση. Ο Σκωτσέζος μπακ στην πρώτη του σεζόν με τα κόκκινα, τη σεζόν 2017-2018, αγωνιζόταν ως αναπληρωματικός του Άλμπερτ Μορένο. Ένας τραυματισμός όμως του Ισπανού μπακ άνοιξε την πόρτα για τον Ρόμπερτσον, ο οποίος από εκείνη την στιγμή δεν ξανακοίταξε πίσω, όντας με τις εμφανίσεις του ο ίσως κορυφαίος αριστερός μπακ στον κόσμο.

Το δεύτερο παράδειγμα από το οποίο ο Κώστας Τσιμίκας πρέπει να αντλήσει δύναμη ενόψει της νέας σεζόν, είναι η προσωπική του πορεία μέχρι σήμερα. Οι εμπειρίες του ως δανεικός στη Δανία για λογαριασμό της Έσμπιεργκ και στην Ολλανδία για λογαριασμό της Βίλεμ, τον βοήθησαν να αποκτήσει σημαντικά λεπτά συμμετοχής, σε 2 πρωταθλήματα που προωθούν το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά και να συλλέξει εμπειρίες. Η πρώτη του γεμάτη σεζόν με τον Ολυμπιακό (2018-2019) είχε αρκετές καλές στιγμές, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί όμως το τι θα επακολουθούσε.

Με μία καταπληκτική πορεία την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, όπου κατέγραψε συνολικά 46 συμμετοχές, κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Μεταξύ αυτών και ο Γερμανός τεχνικός Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έπεισε την διοίκηση της Λίβερπουλ να δαπανήσει 12 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Η μέχρι στιγμής πορεία του στον πρώτο του χρόνο στη Λίβερπουλ δεν έχει ενθουσιάσει. Έχει όμως ελαφρυντικά. Οι τραυματισμοί που αποκόμισε κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν και η κακή συνολικά πορεία της ομάδας είναι στοιχεία που δεν βοηθούν στην εξέλιξη ενός παίκτη ο οποίος ξαφνικά αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο.

Η κούραση του Ρόμπερτσον από την συμμετοχή του στο Euro, ενδέχεται να δώσει στον Τσιμίκα αρκετές αγωνιστικές ευκαιρίες, τις οποίες φυσικά πρέπει και να εκμεταλλευτεί, βάζοντας τον Κλοπ σε δίλημμα για τη θέση του αριστερού μπακ πριν από κάθε παιχνίδι.

Μία αποστολή που μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς έχει μπροστά του τον ίσως κορυφαίο αριστερό μπακ του κόσμου. Ο Τσιμίκας όμως έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα, μπαίνοντας άγριες διαθέσεις την νέα σεζόν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024