Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαραθώνιος μαγειρικής

Μαραθώνιος μαγειρικής

Η ανάδειξη τοπικών προϊόντων είναι σημαντική για την οικονομία των δήμων. Είναι επίσης σημαντικό η κάθε τοπική διακυβέρνηση να κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Στο δήμο Μαραθώνα θα κάνουν διαγωνισμό γαστρονομίας για τοπικούς παραγωγούς και μάγειρες σε κοινή θέα. Δρώμενο είναι και αυτό και μπορεί όντως να δώσει ώθηση αλλά και ευκαιρία σε τοπικούς παραγωγούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Από την στιγμή που συνδιοργανώνεται και με την λέσχη αρχιμαγείρων Ελλάδας τότε κάτι καλό ...μαγειρεύεται εκεί.

Ο Δήμος Μαραθώνος διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ένωση Εστιατόρων & Συναφών Αττικής, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chef’s Club of Greece) και την Παναττική Ομοσπονδία Συλλόγων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α) τον 1ο Μαραθώνιο Γαστρονομίας στην παραλία Μαραθώνα (πλατεία Αγίου Παντελεήμονα) την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 με ώρα έναρξης 20:30μμ.

Η δράση αποσκοπεί στην ανάδειξη και προβολή των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων της μαραθωνίτικης γης, καθώς και των επιχειρήσεων εστίασης του Δήμου. Εντάσσεται στις ευρύτερες ενέργειες στήριξης της επιχειρηματικότητας που αναλαμβάνει πλέον ο Δήμος Μαραθώνος, καθώς θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Τοπικών Παραγωγών και ειδικότερα στο σκέλος που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Μαραθώνα, πλατεία Αγ. Παντελεήμονα από την Τρίτη 3 έως και την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διαγωνιστούν τουλάχιστον 10 μάγειροι σε δημιουργικό διαγωνισμό και 5 ζαχαροπλάστες. Στους μάγειρες θα διατεθούν 1 επαγωγική εστία, οι πρώτες ύλες και τα λοιπά μέσα που θα χρησιμοποιήσουν και θα διαγωνιστούν σε 1 από 2 διαθέσιμες επιλογές. Οι ζαχαροπλάστες θα διαγωνιστούν παρουσιάζοντας στην κριτική επιτροπή προκατασκευασμένο πιάτο.

Mάγειρες και ζαχαροπλάστες (πτυχιούχοι, απόφοιτοι σχετικών σεμιναρίων, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης αλλά και ερασιτέχνες), που επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μαραθώνος.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024