Πανσέληνος Ιουλίου: Το Σάββατο στον ουρανό το «Φεγγάρι του Ελαφιού»
Την πανσέληνο του Ιουλίου που ονομάζεται και «Φεγγάρι του Ελαφιού» θα έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν όσοι γυρίσουν το βλέμμα τους τον ουρανό το Σάββατο 24 Ιουλίου.
Η πανσέληνος του Ιουλίου που ονομάζεται και «Φεγγάρι του Ελαφιού» θα τραβήξει τα βλέμματα όσων δουν τον ουρανό το Σάββατο 24 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τη NASA, η Σελήνη θα είναι ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουλίου, όμως για πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το γεμάτο φεγγάρι θα είναι ορατό για τρεις ημέρες.
Η κορύφωσή του, όμως θα είναι το Σάββατο στις 24 Ιουλίου.
Η ονομασία της
Η πανσέληνος αυτή έχει κι άλλες ονομασίες όπως «Πανσέληνος του Κεραυνού» «Πανσέληνος του Σανού», «Πανσέληνος του Υδρόμελου», όμως η επικρατέστερη είναι η «Πανσέληνος του Ελαφιού».
Όπως αναφέρει η παράδοση, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, άρχιζαν να βγαίνουν από το μέτωπό τους τα νέα κέρατα των αρσενικών ελαφιών, «καλυμμένα» με βελούδινo και απαλό τρίχωμα.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων