Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επετειακή αναβάθμιση για το Jeep Wrangler

Επετειακή αναβάθμιση για το Jeep Wrangler

Η αμερικανοτραφής φίρμα, εφαρμόζει μια σειρά βελτιώσεων στο εμβληματικό Wrangler προσθέτοντας παράλληλα στις επιλογές του με αφορμή τα πρόσφατα 80ά γενέθλιά της.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 80η επέτειο από την ίδρυσή της Jeep η οποία το γιορτάζει με μια σειρά βελτιώσεων σε ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της το οποίο αποκτά, επιπλέον μια ειδική έκδοση με τα διακριτικά 80th Anniversary.

Αναλυτικότερα, οι βελτιώσεις εστιάζουν αφενός στην ενίσχυση των εγνωσμένου κύρους off-road χαρακτηριστικών του μοντέλου και αφετέρου στην αναβάθμιση της παρεχόμενης ασφάλειας αλλά και αποδοτικότητάς του κατά την χρήση στην καθημερινότητα.

Υπό αυτό το σκεπτικό, η Jeep εξορθολογίζει την γκάμα εκδόσεων του Wrangler προσφέροντας πλέον τον γνώριμο δίλιτρο turbo κινητήρα των 271 ίππων με τη διαφορά ότι αυτός θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Παράλληλα, έχουν υλοποιηθεί στοχευμένες βελτιώσεις που αφορούν την αποδοτικότητα και τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που μειώνονται κατά 10 γραμ./χλμ. σε σχέση με την μέχρι σήμερα εκδοχή του μοντέλου.

Επίσης, το αναβαθμισμένο Wrangler επωφελείται από επιπλέον εξοπλισμό ασφαλείας, διαθέτοντας πλέον ενεργό cruise control με τη δυνατότητα “stop&go”, σύστημα αυτόνομης πέδησης και αυτόματα φωτιστικά σώματα.

Παράλληλα έχουν γίνει κάποιες ακόμα ενέργειες που αποσκοπούν στην περαιτέρω βελτίωση των off-road χαρακτηριστικών του. Σε αυτές συγκαταλέγεται η νέα ρύθμιση του Selec-Speed το οποίο λειτουργεί εν είδει cruise control για ανώμαλες επιφάνειες επιτρέποντας την κίνηση π.χ. σε βράχια με σταθερή ταχύτητα. Επιπλέον, έχει προστεθεί ένα νέο σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών που επιτρέπει στον οδηγό να μειώσει την πίεση μέσω του infotainment, προκειμένου να βελτιώσει την πρόσφυση αναλόγως την επιφάνεια όπου κινείται.

Στην κορυφαία έκδοση Rubicon, το Wrangler αποκτά μια νέα ρύθμιση για το πρόγραμμα οδήγησης Off-Road+ το οποίο εφαρμόζει μια σειρά συγκεκριμένων ρυθμίσεων σε ό,τι αφορά το πλαίσιο, τον κινητήρα τα συστήματα ελέγχου ευστάθειας, την χαρτογράφηση του κιβωτίου διευκολύνοντας την κίνηση σε συνθήκες όπως π.χ η άμμος.

Τις βελτιώσεις συμπληρώνει μια εμπλουτισμένη χρωματική παλέτα με τρεις νέες αποχρώσεις, μπλε, μπορντό και πράσινου ενώ για την έκδοση Rubicon διατίθεται ένα νέο πορτοκαλί χρώμα.

Σε ό,τι αφορά την ειδική έκδοση 80th Anniversary, διαθέτει μια διαφορετικής απόχρωσης γρίλια σε μεταλλικό γκρι, νέες λεπτομέρειες που περιστοιχίζουν τα κεντρικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και τα φώτα ομίχλης, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τροχοί 18 ιντσών με ειδικού σχεδιασμού ζάντες. Φυσικά δεν λείπουν τα διακριτικά 80th Anniversary τα οποία παρεπιδημούν στους μπροστινούς θόλους αλλά και στην θύρα αποσκευών. Επίσης, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει οροφή στο χρώμα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι δερμάτινες επενδύσεις με τις ασημί ραφές και τα πατάκια από ανθεκτικό υλικό. Το infotainment των 8,4 ιντσών εμπλουτίζεται με σύστημα πλοήγησης, διαθέτει Apple CarPlay και Αndroid Auto, ενώ το παρών δίνει και ένα ηχοσύστημα εννέα ηχείων της Alpine.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης μπροστά και πίσω καθώς και σύστημα προειδοποίησης σε ενδεχόμενο σύγκρουσης.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024